NAPETOST Joe Biden otkrio kada bi Rusija mogla napasti

joe biden, joe biden, Amerika, Rusija, ukrajina, rat, joe biden, Amerika, predsjednik, fox news, psovka, joe biden, Rusija, ukrajina, joe biden, Vladimir Putin
EPA

Danas su zabilježeni "incidenti granatiranja" na istoku Ukrajine, objavio je OESS. Ukrajina tvrdi da su napad pokrenuli ruski separatisti, separatisti tvrde da su oni napadnuti. Ukrajinska vojska tvrdi da je pogođen dječji vrtić. Situacija se iz sata u sat sve više komplicira iako je Rusija objavila da povlači vojnike.

Rizik od napada je vrlo visok. Sve upućuje na to da su spremni napasti Ukrajinu“, rekao je Biden novinaru CNN-a, prenosi N1.

Na novinarsko pitanje je li diplomatsko rješenje još moguće, Biden je odgovorio: “Da, moguće je. Zato šaljem Blinkena u New York kako bi se obratio Vijeću sigurnosti UN-a“.

Kako javlja ruska pro državna novinska agencija RIA, predsjednik Vladimir Putin upravo održava niz sastanaka na kojima će pripremiti poruku koju će pročitati ruskom parlamentu.

“Situacija u blizini ruske granice s Ukrajinom mogla bi se zapaliti u bilo kojem trenutku”, kazao je glasnogovornik Kremlja.

“Svakog trenutka situacija prijeti posljedicama koje će uzrokovati novo rasplamsavanje rata u neposrednoj blizini naših granica”, rekao je novinarima glasnogovornik Dmitrij Peskov.

Američki ministar obrane Lloyd Austin danas je rekao da Rusija pomiče vojnike bliže ukrajinskim granicama i “opskrbljuje se zalihama krvi”.

Američka veleposlanica pri Ujedinjenim narodima Linda Thomas-Greenfield rekla je da “svi dokazi upućuju da se Rusija sprema za neminovnu invaziju na Ukrajinu”.