NAKON KRAĐE JAVOROVOG SIRUPA Iz zračne luke nestalo zlato vrijedno 20 milijuna dolara

zračna luka Kanada avion
Ilustracija/Unsplash

Iz zračne luke Pearson International u Torontu nestalo je zlato vrijedno milijune dolara što je jedna od najvećih pljački u Kanadi. Kanadska policija objavila je jučer da su lopovi nekoliko dana prije toga pobjegli sa zlatom i drugim dragocjenostima vrijednim više od 20 milijuna dolara, prenosi Hina.

Regionalni policijski inspektor Stephen Duivesteyn rekao je za Toronto Star da je kontejner ukraden nakon što je istovaren iz aviona u skladište.

"Ono što mogu reći jest da je kontejner (imao) pošiljku visoke vrijednosti. Sadržavao je zlato, ali ne samo zlato, sadržavao je druge predmete novčane vrijednosti", rekao je Duivesteyn za Star. Policija vodi istragu i još nitko nije uhićen.

Jedna od najvećih krađa u povijesti Kanade

Uprava zračnih luka na području Toronta (GTAA) rekla je u kratkom priopćenju da su lopovi pristupili skladištu izvana.

Zlato iskopano u Kanadi često se drži u Pearsonu prije nego što se preveze u inozemstvo. Gotovo polovica kanadskog zračnog teretnog prometa prolazi kroz tu zračnu luku.

Ova je krađa jedna od najvećih u povijesti Kanade, među kojima je krađa javorovog sirupa 2011. i 2012. kada su lopovi iz skladišta u blizini Quebeca izvukli 9600 bačvi javorovog sirupa procijenjenog na između 15 i 20 milijuna dolara.