MALVERZACIJE S COVID NOVCEM Država pomogla poduzeće, a odgovorna osoba ga strpala sebi u džep

policija srbija

U velikoj akciji policije u Srbiji, koja je provedena jučer, slobode je lišeno sedam osoba zbog sumnje da su izvršile kazneno djelo 'Pranje novca'. Istovremeno, protiv još 12 osoba bit će podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da su sudjelovali u izvršenju kaznenog djela.

Kako se navodi u priopćenju, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, Odjela za borbu protiv korupcije UKP, u suradnji sa Posebnim odjelom za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužiteljstva u Nišu, uhitili su D. A. (44) - odgovornu osobu Privrednog društva (PD) za prijevoz putnika u cestovnom prometu 'Jugoprevoz' d.o.o., S. B. (42) - odgovornu osobu PD za turizam, trgovinu i usluge 'Deus-Dea story' d.o.o., M. N. (40), Lj. C. (62), kao i S. M. (71), Lj. M. (65) i N. M. (36).

"Sumnja se da je D. A., kao odgovorna osoba PD 'Jugoprevoz' i ovlaštena osoba za podnošenje poreznih prijava u PD 'Deus-Dea story', od svibnja 2020. do lipnja 2021. godine, 4.025.196 dinara (oko 67 000 KM) iz proračuna Republike Srbije, koje je na ime covida dobio za zaposlene, prenio na tekuće račune ostalih osumnjičenih", navodi se u priopćenju, prenosi Telegraf.

Oni su potom, kako se sumnja, novac koji im je uplatio D. A., podizali sa računa i predavali mu ga na ruke.