FILMSKA POTJERA U NJEMAČKOJ Uhićena mlada Hrvatica od ranije poznata policiji, u akciji korišten helikopter

Ilustrativna fotografija

Mještani Melbecka (okrug Lüneburg – Donja Saska) prijavili su policiji da je u tijeku provala. Oko 15.30 sati muška i ženska osoba razbile su prozor na kući u Steddorfer Strasse. Vlasnik kuće bio je odsutan.

Dvoje provalnika je primijetilo pažljive susjede, te su se dali u bijeg. Dvojac je sjeo u vozilo marke BMW, koje se nalazilo u blizini, a za čijim volanom je bila još jedna osoba. Automobilom su velikom brzinom pobjegli s mjesta događaja, prenosi Fenix magazin.

Počinitelji su nastavili bježati velikom brzinom i kroz naseljeno mjesto, a ubrzo za njima krenule su i policijske patrole. U krugu školskog centra u Embsenu, putnici su napustili vozilo i pobjegli pješice. Policijski službenici su nakon potjere uspjeli uhititi dvije ženske osobe (21, 29 godina). Muškarac je još u bijegu. U potrazi je korišten i policijski helikopter.

Istovremeno, policajci su osigurali vozilo kojim je počinjen bijeg, automobil BMW registarskih oznaka GL (Gladbach/NRW). U vozilu se nalazio alat za provaljivanje i druga oprema.

“Uhićena je 21-godišnja hrvatska državljanka koja je policiji od ranije poznata po provalama. Druga osoba je 29-godišnja Talijanka. Počinitelji su ispitani i obrađeni od strane policije”, navedeno je u policijskom izvještaju.

Istraga o slučaju koji se dogodio 6. studenog 2022. godine u poslijepodnevnim satima je u tijeku.