23-GODIŠNJA CRNOGORKA LIDIJA LEŽI 47 DANA "Nisam se još odmorila, a evo kako koristim kratke pauze..."

Crnogorka Lidija natjecanje u ležanju

U crnogorskom selu Brezna još od 18. kolovoza traje natjecanje u ležanju na koje se odvažio 21 natjecatelj, a sada ih je ostalo troje koji se bore za nagradu od 1000 eura. Začetnik ideje ovog natjecanja Mićo Blagojević tvrdi da je ove godine natjecanje oborilo sve rekorde.

„Ovo je sad već 11. godina. Pokušali smo taj mit da su Crnogorci lijeni okrenuti na šalu i predstaviti ga na duhovit način. Prve godine smo mislili da će natjecanje trajati kraće, pa je onda trajalo 36 sati, pa 52, pa su se onda pravila malo promijenila da ima pauza svakih osam sati za WC koja traje 10 minuta. Rekord je bio 117 sati, međutim ove godine su premašili sve rekorde. Već je prošlo više od mjesec dana”, rekao je, piše Magazin HRT-a. Blagojević je dodao da očekuje nagodinu da će ovo natjecanje biti praćeno kamerama.

Među onima koji su došli do ove faze natjecanja je 23- godišnja kozmetičarka iz Nikšića Lidija Marković.

„Došla sam da uživam, da odmorim. Trudim se da pobijedim”, započela je, a onda i uputila pozdrave.

„Pozdrav za ove koji misle da se ne kupamo. Evo ovdje kupke i losioni za tijelo. Samo nek‘ oni misle i neka malo vode svoj život”, poručila je.

Ističe kako nije u natjecanju zbog novca. Naime, Lidijini roditelji dolaze svakog dana i nude joj 1000 eura samo da ustane. Ipak, ona ima svoj motiv.

„Nisam zbog toga tu, već da pobijedim. Ovo je psihološka igra. Novac nikako”, kaže.

„Ja sam mislila da će ovo trajati čak do 6,7 dana, a ja sam već tu 21, a kao da sam jučer legla. Odlično. Jedva čekam da padne noć, puštamo muziku i plešemo ležeći”, priča svoje iskustvo 21. dana natjecanja, a sada su proslavili 1000 sati ležanja.

Sadržaj se učitava...

Lidija je svoje iskustvo dijelila i dalje za emisiju Jutro na Prvoj.

„Nije uopće naporno. Nisam se još odmorila i ne planiram ustati. Ništa nije teško. Ovdje sam došla odmoriti i stvarno uživam. Sinoć smo poslije ponoći proslavili tisuću sati. Počeo je 43. dan. Ne osjećam da toliko ležim. Ja nemam konkurenciju”, rekla je, pa objasnila pravila natjecanja po kojima je sve dozvoljeno, samo je važno da leže.

„Svakih osam sati ustanemo, imamo pauzu 15 minuta. Prvu pauzu u 10 ujutro koristim za tuširanje, drugu u 18 sati koristim za pranje kose, a onda se vraćam u krevet sušiti kosu. Sve uspijem ležeći. Pauzu poslije ponoći iskoristim za treniranje. Tada koristim priliku da što više trčim”, objasnila je svoje iskustvo.