DRITAN ABAZOVIĆ "Pronašli smo opremu ukradenu tijekom najsramnije stranice crnogorske povijesti"

Dritan Abazović i ukradena oprema iz Dubrovnika
facebook

Premijer Crne Gore, Dritan Abazović, podijelio je sa javnošću otkriće opreme koja je najvjerojatnije ukradena s aerodroma Ćilipi kod Dubrovnika tijekom napada na Dubrovnik 1991. i 1992. godine, događaj koji je opisao kao "najsramniju stranicu crnogorske povijesti". Abazović je istaknuo da je oprema sada predata Tužiteljstvu.

Uz objavu, premijer je podijelio i fotografije opreme.

Prenosimo Abazovićevu objavu u cijelosti:

"Dobro jutro, Crna Goro. Oprema sa Ćilipa pronađena i evidentirana - završila u Tužiteljstvu!

Nakon dugih 30 godina, zahvaljujući predanom rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom nedavnog popisa imovine ove državne kompanije, otkrivena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tijekom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske povijesti koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo.

Za razliku od prethodnih Vlada, ova ne bježi od prošlosti već se sa njom suočava kako buduće generacije iste greške ne bi ponavljale. Vodimo transparentnu politiku, ispravljamo brojne nepravde i učimo važne povijesne lekcije.

O svemu ovome danas je obaviješteno nadležno tužiteljstvo, a Ministarstvo vanjskih poslova će o istom službenim putem upoznati i kolege iz Hrvatske.

Zahvaljujem se rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Eldinom Dobardžićem, izvršnom direktoru Vladanu Draškoviću i njegovom zamjeniku Petru Raduloviću na posvećenom i odgovornom radu.

Za razliku od prethodnika, ova Vlada Crnu Goru vodi pravim putem!" izjavio je Abazović.