Štrajk upozorenja u svim zdravstvenim ustanovama u HNŽ

Zdravstveni djelatnici Medicinsko osoblje
hercegovina.info

Kako su i najavljivali proteklog tjedna, u četvrtak 5. studenog u 10:00 sati, zdravstveni djelatnici Hercegovačko-neretvanske županije održat će štrajk upozorenja, potvrdio je to večeras za hercegovina.info Ivica Anić predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar.

"Vlada i Ministarstvo zdravstva još su jednom pokazali koliko im je zaista stalo do zdravstvenih radnika. Najbolji pokazatelj za to je da se još nije održalo mirovno vijeće niti potpisao novi kolektivni ugovor. Ovim štrajkom upozorenja zdravstveni djelatnici pokazat će jedinstvo svih zdravstvenih radnika i dva sindikata", ističe Anić.

Anić kaže kako je ovo samo početak borbe.

"Ovo samo početak borbe te ćemo s toga, ukoliko bude potrebno, stupiti u generalni štrajk, ali ćemo i pravno tražiti svoja prava. Zakon je jasan i on mora važiti za sve, a ne biti diskriminirajući", rekao je Ivica Anić za hercegovina.info.

Štrajk će se održati ispred svih zdravstvenih ustanova, Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, Kantonalne bolnice dr. Safet Mujić te svih Domova zdravlja.

Podsjetimo, upravo Sindikat bolnice reprezentativan je da zastupa interese zdravstvenih djelatnika pred Vladom, a traže potpisivanje novog kolektivnog ugovora i povećanje koeficijenata, koji su u HNŽ-u među najnižima u Federaciji, a o čemu smo u više navrata pisali.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.