FOTO  Stanovnici Blagaja još jednom apeliraju da će bespravna gradnja cijelo mjesto i rijeku Bunu nepovratno uništiti

blagaj, Buna, urbicid, Mostar, Hercegovina

Skupina građana organiziranih oko građanske inicijative „Ne na Buni i u mome Blagaju“ upoznala je sve gradske vijećnike s bespravnom gradnjom u svom kraju. Opet navode kako su bez ikakvih reakcija na sva priopćenja i molbe nadležnima.

U fotogaleriji se mogu vidjeti fotografije stanovnika ovog turističkog dragulja kojeg devastira svatko tko hoće i kako hoće.

Sve je više pritužbi, pisama i mailova iz šire okolice Mostara, preciznije Bune i Blagaja. Mještani upućuju na bespravnu gradnju, po pitanju nekih objekata oformile su se i građanske inicijative, koje već podnose i kaznene prijave. 

Navode da urbanističke suglasnosti i odobrenje za gradnju iz lipnja 2019. godine nisu izdani na građevinskom zemljštu već na zemljištu koje predstavlja priobalni pojas rijeke Bune.

Hercegovina,blagaj,Buna,urbicid,Mostar

Iz Tužiteljstva još nema nikakvog odgovora na kaznenu prijavu koju je ispred grupe građana podnio Teofik Patak prošlog ljeta. Inicijativa "Ne na Buni i u mome Blagaju" kazneno goni čelne ljude Urbanizma Marinu Deronjić, Zdravka Čuljka i Lejlu Salčin, inspektore, djelatnike katastra Mirsada i Zavoda za prostorno uređenje.

I ne frustrira gradski urbanizam samo ovu građansku inicijativu. Ni na Bijelom Brijegu još uvijek ništa nije urađeno povodom ilegalnog šestog kata na zgradi investitora Joks, a što je ustanovljeno koncem 2019. I oni su podnijeli kaznenu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika, postupajućeg inspektora i šefa službe za građevinske propise Zdravka Čuljka.