FOTO/VIDEO  Pogledajte iz zraka urbicid na Buni

Pogledajte iz zraka urbicid na Buni
Hercegovina.info

O urbicidu u središtu Grada Mostara na našem portalu se iscrpno pisalo, no sve više pritužbi, pisama i mailova dobivamo iz šire okolice Mostara, Bune, Blagaja, Malog Polja. Mještani nas upućuju na bespravnu gradnju, po pitanju nekih objekata oformile su se i građanske inicijative, koje već podnose i kaznene prijave. 

Poluotok na Buni po regulacijskom planu je označen kao - urbano zelenilo, park, šume. Danas tu nema ni urbanog zelenila, ni parka, a ni šume, već velebne vile s bazenima, podzidanim i betoniranim koritom rijeke i slično. 

Sadržaj se učitava...

Osim Grada, čije službe nikada nisu smjele, bez izmjene regulacijskog plana, ovdje dopustiti gradnju, razvidan je i nerad županijskog Ministarstva poljoprivrede, koje je nadležno za postupanje kada su u pitanju intervencije na vodnom dobru. Kako to izgleda u teoriji, a kako u praksi, zabilježili smo za vas dronom, a fotografije i videa govore više od tisuću riječi. 

Sadržaj se učitava...

Zanimljivo, prvi suradnici bivšeg gradonačelnika, koji su dozvoljavali gradnju suprotno vlastitim planovima i propisima i danas obnašaju dužnosti koje su i obnašali, a u Tužiteljstvu HNŽ-a protiv njih se slažu kaznene prijave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdavanje novih ilegalnih dozvola je zaustavljeno, no upravo legalizacija i sanacija stare štete biti će Sizifov posao. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.