Udruga PŠO Zrinjski o predstojećem Gradskom derbiju

Kako to i obično bude ova utakmica izaziva veliku pažnju. Uzmemo li u obzir njen značaj za oba kluba i borbu za pozicije koje vode u europska natjecanja jasno je kako se organizaciji ovog derbija treba posvetiti mnogo vremena. U ovoj državi je uobičajeno nogometne utakmice koristiti u dnevno političke svrhe, pa se nadamo kako to neće biti slučaj i ovaj put. Jasno je kako MUP svojom profesionalnošću može osigurati da sve prođe u redu te da se izbjegne takav scenarij. Poseban naglasak stavljamo na organizaciju odlaska navijača HŠK Zrinjski na ovu utakmicu i zahtijevamo potpunu jednakost u smislu prijevoza navijača te reciprociteta karata.

Kada je u pitanju ta strana derbija velika odgovornost leži na Upravi HŠK Zrinjski. Želimo istaknuti činjenicu i podsjetiti Upravu HŠK Zrinjski kako je pri organizaciji derbija koji se igrao u prvom dijelu prvenstva postignut niz dogovora između Uprava dvaju klubova i MUP-a. Od njih se očekuje kako će kroz pregovore vezane uz organizaciju ove utakmice braniti dostojanstvo HŠK Zrinjski i njegovih navijača te inzistirati na poštivanju dogovora koji se postigao tada.

Na kraju, s velikom željom da sve prođe u najboljem redu, izražavamo nadanje kako će igrači i navijači dati svoj doprinos i učiniti derbi zanimljivim samo lijepom nogometnom igrom i glasnom podrškom svom klubu.

Srdačan pozdrav! Udruga prijatelja športske obitelji Zrinjski!!!