Razišli se Andrea Prusina i HŽRK Ljubuški

Odlučila sam se okušati u drugoj sredini, pri čemu me je studij u Mostaru usmjerio prema Zrinjskom.

Dakle, studij i želja za promjenom bili su presudni, a svom bivšem klubu želim puno sreće u nastavku prvenstva. Mislim da Ljubuški oko opstanka neće imati problema, a to je nakon ljetošnje velike krize u ovom trenutku i maksimum kluba, konstatira Andrea Prusina bez koje se u proteklih dvanaest godina nije mogla zamisliti ekipa Ljubuškog. Naime, Andrea Prusina je za prvu ekipu igrala još u ligi Herceg Bosne. Za prvi sastav počela je igrati sa samo 12 godina!

Prema tome ova je brzonoga rukometašica dio svih uspjeha kluba iz grada hercega Stjepana u proteklih desetak godina. Sudjelovala je u osvajanju jednog prvenstva i tri kupa, zatim sa ŽRK Ljubuški bila je šest puta viceprvakinja Bosne i Hercegovine, četiri puta druga u kupu, igrala regionalnu ligu, Kup kupova, Challenge kup...

Zadnja trofejna igračica

Zapravo, Andrea Prusina je bila posljednja trofejna igračica u ovogodišnjem mladom sastavu Ljubušanki. Imajući to u vidu, u klubu su očito, premda teška srca, svojoj zaslužnoj igračici izišli u susret te je bez problema pustili u mostarski Zrinjski.

Svoj izniman talent, koji zbog prilika u bosansko-hercegovačkom rukometu još nije došao do punog izražaja, Andrea je potvrdila primjerice na jesenskom derbiju protiv Mire u Ljubuškom, kada je postigla u ligi rekordnih 17 pogodaka!

Dušan Musa | Večernji list