Marijan Marić: Ništa nije slučajno, sve je rezultat mukotrpnog rada

HMRK Zrinjski, Marijan Marić, HMRK Zrinjski, Marijan Marić, Marijan Marić, HMRK Zrinjski, HMRK Zrinjski, Marijan Marić, Marijan Marić, HMRK Zrinjski, Marijan Marić, HMRK Zrinjski, Marijan Marić, HMRK Zrinjski
...premijerligaške ljestvice odakle žele napasti i sami vrh. Mostarski rukometaši novi domaći zadatak očekuje ove subote, 17.03.2018. godine od 19:30 kada će u dvorani na Bijelom brijegu dočekati RK Maglaj, jednu od dvije ekipe koje su uspjele nanijeti gostujući poraz Plemićima u ovoj sezoni.

Prvi susret između ove dvije ekipe odigran je još jesenas u Maglaju kada su domaćini slavili u neizvjesnoj završnici s 25:23. Rukometaši Zrinjskog sigurno žele nastaviti niz od pet prvenstvenih pobjeda, ali i uzvratiti za poraz u Maglaju. Jedan od njih je i Marijan Marić, dirigent mostarske obrane koji je ujedno i četvrti najbolji strijelac kluba:

"Pobjeda u derbiju u Banja Luci pokazala je da trenutna pozicija na ljestvici nije slučajna, već da je rezultat mukotrpnog rada. Dolazi nam Maglaj, ekipa koja nas je svladala u prvom dijelu sezonu i koja se u nastavku pojačala s dva-tri kvalitetna igrača. Između ostalog, doveli su i krilo koje je osvojilo srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Katru što je dokaz da žele napraviti nešto više u ovoj sezoni. Radi se o snažnoj ekipi, ali mi vrijedno treniramo ovaj tjedan i ne sumnjamo u svoju kvalitetu te uz detaljnu analizu protivnika i podršku domaće publike, pobjeda ne smije doći u pitanje".

Mostarski rukometaši su hit ovosezonske Premijer lige, a uz to su i jedna od najmlađih momčadi. Svoje ambicije ne kriju: "S pobjedom u Banja Luci ušli smo u igru za prvo mjesto. Ipak, s dva domaća poraza iz prve polusezone osvajanje prvenstva nam je otežano. Priliku imamo, no ne odlučujemo sami o sebi. Mi se spremamo za svaku sljedeću utakmicu, ne mislimo baš toliko daleko jer prvenstvo je praktički tek počelo. Potajno se nadamo prilici za titulu i naravno da ćemo je iskoristiti ukoliko se ukaže", ističe Marijan Marić.

Mostarski rukometaši uživaju veliku potporu publike te isto očekuju i u ovoj utakmici: "Ovo je jako važna utakmica za ekipu jer bi pobjedom odlično najavili sljedeći susret u Vogošći. Pozivam navijače Zrinjskog i ljubitelje rukometa u Mostaru da napunimo tu dvoranu u subotu i da uživaju u još jednoj vrhunskoj rukometnoj predstavi svojih domaćih momaka", ističe Marić za kraj.

Utakmica HMRK Zrinjski - RK Maglaj na rasporedu je u subotu, 17.03.2018. godine od 19:30 u dvorani na Bijelom brijegu, a svi koju ulaznice kupe u pretprodaji svaki dan od 10:00 do 18:00 u GBT shopu, Vukovarska 29, ostvaruju popust u visini broja zgoditaka koje Zrinjski postigne u subotu.