HŽRK Zrinjski: Problem nedostatak test mečeva

...protivnika, ekipe Kumanovo (utakmice se igraju 9. i 10. veljače u Mostaru).
U ovoj fazi, međutim, adekvatna priprema ekipe je nezgodan problem.
- Najveći problem je nedostatak protivnika s kojima bismo mogli odigravati prijateljske utakmice. Igrali smo zasad utakmicu s Ljubuškim, dogovorili još jedan susret s istom ekipom, ali nam treba još jedna. Moguće je da nam sparing partner budu kadeti ili juniori muške ekipe Zrinjskog, govori trenerica Ana Papak.kipa se pred nastavak natjecanja ojačala dolascima na mjesto vratarke Ane Pažin i desnog vanjskog Jelene Kekić.
- Malo je problem što neko vrijeme nisu igrale, ali dok se ponovno priviknu na rad, bit će važna pojačanja, smatra Papak.

O protivniku u Challenge Cupu sada imaju nešto više informacija. Makedonke u svojim redovima nemaju reprezentativki, ali su za jednu našu ekipu težak takmac.
- Dobili smo DVD s njihovim utakmicama i primijetile da su vrlo borbena ekipa koja igra duboke zonske formacije, 5 - 1 i 3 - 2 - 1, na što mi nismo naviknule, jer se s tim u našem prvenstvu rijetko susrećemo. Na tome pokušavamo dodatno raditi. Agresivna su i "prljava" ekipa protiv koje sigurno neće biti lako, kazala je Papak.

Prednost Plemkinja bi trebao biti domaći teren dvorane Bijeli brijeg u Mostaru.
- Ne znam hoće li nam to biti prednost ili dodatni uteg s obzirom da mnogi smatraju kako upravo zbog toga moramo dalje. Ali ne moramo ništa, jer smo već napravile uspjeh plasmanom u osminu finala. Ne treba nam dodatni pritisak. Ipak, mislim da smo po kvaliteti tu negdje i nadam se da ćemo proći dalje, zaključila je Ana Papak.

Dnevni list