FOTO  HŽRK Zrinjski pred povijesnim uspjehom

Nazočnim novinarima obratile su se trenerica i igračice HŽRK Zrinjski, te evo što su rekle:

Ana Papak trenerica:

Za početak bi se željela zahvaliti svim sponzorima, svim ljudima dobre volje koji su pomogli da se ove dvije utakmice odigraju u Mostaru. Zahvala ide i rukometnom savezu Grada Mostara, Rukometnom savezu BiH i nadam se a ćemo pobjedama i prolaskom u četvrtfinale opravdati očekivanja. Dobili smo dvd suparnica iz njihovog domaćeg prvenstva, znamo da je to ekipa koja je jako borbena, jako divlja ekipa, igraju duboke zonske formacije , na što mi nismo naviknuti. U tom smislu smo se i ovih mjesec dana pripremale i nadam se da ćemo proći dalje.

Ivana Mlakić
Među ekipom vlada velika euforija po pitanju ovih utakmica. Jer ove utakmice imaju veliku važnost povijesnu važnost ne smao za klub nego za ženski rukomet u BiH, ja neznam da je ijedna ekipa iz BiH napravila ovakav uspjeh. I nadam se da ćemo proći ovo kolo i nadam se da će biti puna dvorana.

Marija Boras
Ova utakmica je izazov za nas i mislim da će od prve do zadnje cure na terenu će dati sve od sebe, te da ostvarimo taj željeni uspjeh i mislim da će veliki utjecaj imati domaći teren i nadamo se popunjenim tribinama.

Andrea Prusina

Jedva čekamo utakmice, spremne smo , na nama je sve , kao što su i kolegice rekle očekujemo pobjedu.

Utakmice Challange Cupa između Zrinjskog i Kumanova igraju se sutra sa početkom u 18, te u nedjelju sa početkom u 16 sati.

Treba istaći da će predstavnici Mostarskog i Makedonskog kluba te sa predstavnicima Gradske uprave sutra položiti vijenac na mjesto pogibije Makedonskog predsjednika Trajkovskog.

Predstavnici HŽRK Zrinjski za ovu utakmicu poklonili su dio karata Domu za nezbrinutu djecu, kako bi njihovi štićenici mogli nazočiti utakmici.

Bez TV prijenosa

Iako su predstavnici kluba ponudili Javnom TV servisu prijenos utakmica, oni nisu našli interes da to realiziraju. HŽRK Zrinjski osim što predstavlja Mostar, predstavlja i državu u Europskom natjecanju, ali državna TV nema sluha za takvo nešto. Da je u pitanju neki drugi klub sasvim sigurno bi osim prijenosa na javnoj TV imali prigodu pogledati i nekoliko snimaka utakmice.

hercegovina.info