Hrvatska pobijedila Austriju, ali slavlje je bilo upitno do posljednjih sekundi

rukomet, Hrvatska, katar, Igor Vori, katar, SP katar, Igor Vori, ivan čupić, Mirko Alilović
Očekivana je to pobjeda izabranika Slavka Goluže i šesta u šest susreta s Austrijancima. Ali daleko od toga da ćemo je pamtiti kao nešto maestralno.

Od samog početka sve je krenulo kako treba, poveli smo 3:0 unatoč čudnom isključenju Igora Vorija nakon svega 45 sekundi. Protivnici su nam uspjeli zabiti tek nakon šest minuta i cijelu su utakmicu gubili, iako je bilo prilika da izjednače.

Najviše smo vodili u 18. minuti, bilo je pet razlike (11:6) i sjajno je što se Slavko Goluža odlučio rotirati momčad, a ne da je umarao reprezentativce. Nažalost, kako je odmicalo prvo poluvrijeme, krenule su teške pogreške i nastavile se u drugom dijelu.

S igračem više smo primili čak devet pogodaka i to je nešto što se nikako ne bi smjelo događati. Obrana nije bila koncentrirana i već u 36. minuti nam je Austrija došla na samo minus jedan te se utakmica zakomplicirala. Srećom da je koncentriran bio igrač utakmice Ivan Čupić (11) i bez greške igrao u napadu te u obrani činio razliku. Duvnjak je pak nakon četiri pogotka u prvih deset minuta stao, isto kao i Alilović. Zato nije išlo. Bičanić i Kopljar zabili su ukupno dva gola i morali smo igrati bez vanjske linije.

Ali Austrija je ipak limitirana momčad, griješili su i oni, posebno nakon što je Hrvatska napokon zaustavila 36-godišnjeg Viktora Szilagyja (7). Činili su nepotrebne prekršaje, davali nam na vremenu i drhtala bi im ruka svaki od četiri puta koliko su mogli doći do izjednačenja. Morali smo to kazniti i moralo je krenuti. Alilović je u posljednjih deset minuta imao tri obrane, Duvnjak je dodao još dva pogotka i u posljednju smo minutu ušli s 31:28. Imali smo i napad, slavlje je moglo početi... Ili nije?

Uz dva igrača više poklonili smo Austrijancima dvije lopte u samo dvadesetak sekundi i morali drhtati u posljednjem napadu, da ne bi bilo još jednog poklona. Srećom, to se nije dogodilo već je Čupić zabio s crte za konačnih 32:30. No nema potrebe ni vremena za slavlje, igrali smo neuvjerljivo, protiv ozbiljne bismo reprezentacije izgubili i Slavko Goluža mora dobro pripremiti momčad za najopasnijeg protivnika - Tunis (17. siječnja, 17 sati).

vecernji.hr