HRK Izviđač: Igrat ćemo puno bolje na proljeće

HRK Izviđač, HRK Izviđač, HRK Izviđač, HRK Izviđač, rukomet, HRK Izviđač, RK Vardar, Zdenko Grbavac, rk borac, HRK Izviđač, HRK Izviđač, turnir, Ljubuški, HRK Izviđač, HMRK Zrinjski, HRK Izviđač, rk borac, seha liga, HRK Izviđač, RK Vardar, seha liga, HRK Izviđač, rk nexe, seha liga, HRK Izviđač, pripreme, takmičenje, HRK Izviđač, seha liga, RK Vardar

...okupiti i krenuti u pripreme za drugi dio natjecanja u SEHA Ligi te završnicu domaćeg prvenstva i Kupa BiH.
- Nemamo previše vremena jer već 3. veljače utakmicom s Tatranom u Ljubuškom krećemo u drugi dio, tako da ćemo u ovih mjesec dana nastojati obnoviti fizičku snagu i uigrati se, kaže trener Zdenko Grbavac.
Reprezentativci BiH, Dejan Malinović i braća Burić, Benjamin i Senjamin, priključit će se momčadi 16. siječnja, dok se Marko Matić vratio s prvog dijela priprema reprezentacije Hrvatske u Karlovcu. - Matić nije prošao među 19 igrača koji sada rade u Osijeku, međutim, to je bilo i teško za očekivati. Svaki trener će se pred EP odlučiti za već ranije provjerene igrače, vjerojatno će bolju šansu imati u sljedećim kvalifikacijama. On je zadovoljan, ipak je napravio korak naprijed. S ovim su mu otvorena vrata, sada treba samo biti strpljiv, prokomentirao je Grbavac.
Pred nastavak natjecanja, pogotovo Ligu za prvaka BiH, Skauti ipak vjerojatno neće dobiti igračko pojačanje.

- Nismo još razgovarali o temi pojačanja, ali ne vjerujem da ćemo nekoga angažirati. Mislim da i ova ekipa ima dovoljno snage napraviti rezultat, pokazale su to i posljednje utakmice SEHA Lige, gdje smo pomalo došli do zrelosti. Vjerujem da ćemo igrati puno bolje na proljeće, smatra Grbavac.
S obzirom na događanja s Bosnom, šanse za titulu prvaka su uvećane.
- I za prvenstvo će nam najbolje pojačanje biti utakmice SEHA Lige, kroz njih se moramo dobro uigrati, pripremiti, a imat ćemo za to i bolji raspored s obzirom da nema europskih utakmica. To će nam omogućiti tempirati formu pred Ligu za prvaka BiH, napominje Grbavac.
Sutra će uslijediti okupljanje, a zatim i pripreme za nastavak natjecanja.
- Veći dio priprema ćemo odraditi u Ljubuškom. Možda ćemo samo krajem mjeseca, između 24. i 27. siječnja, otići u Dugopolje te odigrati nekoliko kontrolnih utakmica, rekao je Zdenko Grbavac.

Bosna olakšava posao?

S obzirom na urušavanje RK Bosna, šanse za osvajanje titule prvaka BiH znatno su uvećane za Borac i Izviđač.
- Malo je to ružno za reći, ali sigurno ta situacija u Bosni ide u prilog nama, Borcu, Slogi, svima onima koji će kandidirati za prvaka BiH. Bez velikih novaca ne može se preko noći napraviti klub, a upravo tako je Bosna radila prošlih godina. Očito su trošili više nego su zarađivali i sve to je kulminiralo, komentirao je Grbavac.
Problemi očito dugo traju, samo je bilo pitanje kada će isplivati na površinu.
- Žao mi je igrača koji su napravili rezultat, a na kraju izvukli najdeblji kraj. Još, međutim, nije jasno pravo stanje u Bosni, a naš cilj je titula bez obzira na konkurenciju. Uvijek imamo visoke ciljeve, jer da bismo napravili bilo kakav rezultat, moramo sebi postaviti veće ambicije, zaključio je Grbavac.

dnevni list