David Mandić: Čast i obveza je igrati za Hrvatsku

David Mandić, HRK Izviđač, Hrvatska, David Mandić, rukomet, Hrvatska
Kadetska reprezentacija Hrvatske će 28. prosinca otputovati u Mađarsku, gdje će boraviti do 30. prosinca i odigrati utakmice protiv domaće selekcije.

Među 18 pozvanih igrača koje je odabrao izbornik Horvat nalazi se i lijevo krilo Izviđača David Mandić, koji se našao na udaru pojedinih centraliziranih medija i izbornika kadeta BiH Jasmina Mrkonje, zbog toga što je stavio reprezentaciju matične domovine Hrvatske ispred BiH u kojoj je rođen.

Na naš upit zašto se odlučio da brani boje Hrvatske, a ne BiH Mandić je rekao da je imao i puno unosnijih ponuda od trećih reprezentacija ali da je presudila obaveza i čast da zaigra za matičnu Hrvatsku.

Kako (ne)službeno doznajemo Dvaid je imao unosnu ponudu iz Katra, točnije dobio je poziv od izbornika i trenera u Katru Silvija Ivandije, kojeg je odbio zbog Hrvatske.

Zanimljivo je i to da se mnogi bosanskohercegovački mladići odlučuju igrati za reprezentaciju Katra i drugih Azijskih zemalja, a izbornik Mrkonja i centralizirani mediji su u svom izlaganju stavili akcenat na susjedne reprezentacije Srbije i Hrvatske.

BH RUKOMET