Poljudski travnjak u lošem je stanju pred utakmicu s Dinamom: evo kako su to iz Hajduka prokomentirali

Hrvatska zemlja, Poljud, HNK Hajduk, Europska liga, Split, Poljud, trener Hajduka , Damir Burić, policija, Split, utakmica, prodaja ulaznica, rasprodane ulaznice, ulaznice

Trener Hajduka Damir Burić na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo se na loše stanje poljudskog travnjaka pred derbi s Dinamom.

"Vidjeli ste u kakvom je stanju glavni teren, a ni pomoćni teren nije u baš nekom dobrom stanju. Jako čudna situacija za nas da su u ovo vrijeme tereni kakvi jesu. Moramo puno improvizirati u svakodnevnom radu, ali snalazimo se. Teren će i za nas i za protivnika biti isti, sad je pitanje kako ćemo se naviknuti na to. U svakom slučaju se vidi da će trebati još jedan dodir više u igri ako želimo brže i kvalitetnije igrati jer po tom terenu drugačije nije moguće. I pored terena svejedno se nadamo dobroj utakmici.”

Ponukani tome, iz Nogomet plusa su poslali upit Hajduku u kojem su tražili pojašnjenje kako je došlo do te situacije, a iz press službe je stigao sljedeći odgovor:

“Hvala Vam na upitu i interesu za problematiku koja i nas posljednje vrijeme tišti. Svjesni smo situacije i trenutnog stanja travnjaka kako na glavnom, tako i na pomoćnom terenu poljudskog stadiona. Naši zaposlenici svakodnevno rade na uklanjaju problema."

Poljudski travnjaci su, kao što je poznato, opterećeni treninzima i utakmicama brojnih selekcija, od prve i druge momčadi, pa sve do nižih uzrasta unutar Akademije, a na ruku nam i ne idu i nepogodni vremenski uvjeti, odnosno vrlo visoke temperature koje se ne spuštaju već duže razdoblje, a pogotovo ne u noćnim satima.

S obzirom da je infrastruktura praktički nepromijenjena (uz poneke blage preinake) od otvaranja stadiona 1979. godine, u četverogodišnjem Planu i programu rada predsjednika Uprave HNK Hajduk, jedan od ciljeva Kluba je i gradnja modernog nogometnog kampa s mini stadionom, terenima i pratećim objektima. S tim su upravo ciljem predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić i dopredsjednik Lukša Jakobušić nedavno boravili u Sloveniji gdje su bili gosti u kampu Nogometnog saveza Slovenije (NZS).

Klub paralelno radi na sanaciji problema kojeg ste i sami uočili i obavlja sve pripremne radnje prema postojećem planu za pronalazak dugoročnog rješenja.”

Vijest o lošem stanju travnjaka došla je kao iznenađenje, pogotovo kada se uzme u obzir da je upravo to bio glavni razlog zbog kojeg se Ultra nije održala na Poljudu. Možemo se samo nadati da stanje podloge neće značajno utjecati na kvalitetu utakmice, iako se to pomalo čini malčice preoptimistično.

(slobodnadalmacija.com)