FOTO/VIDEO  Povratak utrke F1-Velika nagrada Nizozemske?

formula 1, Jos Verstappen, Max Verstappen, najmlađi vozač F-1, Max Verstappen, formula 1, Velika nagrada Španjolske, Max Verstappen, Jos Verstappen, F1 momčad Red Bull
Nizozemci su ustrajni u namjeri da Formulu 1 dovedu u svoju zemlju što je prije moguće. To "što prije" u konkretnom slučaju znači 2020. godine kad bi se u kalendaru mogla naći Velika nagrada Nizozemske na stazi Zandvoort.

Utrka Formule 1 tu je zadnji put održana 1985. godine, ali u posljednje vrijeme sve je veća želja Nizozemaca da ponovno ugoste najprestižniji svjetski automobilistički sport.

Razlog za to ima svoje ime i prezime: Max Verstappen - fantastični 20-godišnjak najmlađi je pobjednik jedne utrke u povijesti Formule 1 i mladić koji je u svoje tri sezone oduševio kako brzinom tako i neustrašivošću na stazama.
Lani je senzacionalno, u svojoj prvoj utrci za Red Bull slavio na VN Španjolske, da bi u ovoj sezoni pobijedio u Maleziji i Meksiku. Tri pobjede, pet drugih mjesta i tri treća izvrstan su učinak za nekog tko je tek nedavno proslavio 20. rođendan.

Verstappenove vožnje dovele su do ogromnog povećanja interesa za F1 u Nizozemskoj zbog čega, primjerice, na najbližoj im stazi (Velika nagrada Belgije), deseci tisuća Nizozemaca se nađu na tribinama.

Kao logična posljedica tog porasta interesa za F1, sad bi se mogla dogoditi VN Nizozemske, na stazi u Zandvoortu, uz samu obalu Sjevernog mora.