NESVAKIDAŠNJA POJAVA NA MOSTARSKIM ULICAMA Verstappenov bolid Formule 1 oduševio građane

Bolid Maxa Verstapena u Mostaru
Faris Količić

Bolid Maxa Verstappena, vozača Red Bull Racing tima u Formuli 1, jučer je izložen u starom dijelu grada Mostara, na opće iznenađenje mnogih prolaznika koji su se tu našli. Rijetko tko od prisutnih uspio je odoljeti prilici približiti se jednom od najbržih bolida na svijetu.


 
„Osjećaj je nevjerojatan, nisam nikad prije uživo vidio bolid, a i da jesam, sigurno ne bi bilo ovako blizu. Ubrzo se i proširila informacija i skupila se nekolicina ljudi. Svi su se naravno fotografirali i pravili snimke. Svakako bih dodao i jedno veliko hvala za cijeli Red Bull team koji je ovo sproveo u djelo. Zaista rade odlično na promociji Bosne i Hercegovine i Mostara kroz svoje evente“, kazao je za Hercegovina.info Faris Količić, jedan od slučajnih prolaznika koji su se našli na mjestu događaja s fotoaparatom u rukama.

Bolid Maxa Verstapena u Mostaru
 
Ova poslastica za ljubitelje brzine dio je velikog Red Bullovog projekta, unutar kojeg će bolid putovati i biti izložen na još nekoliko lokacija širom Bosne i Hercegovine. Također, Verstappenov bolid već je privukao veliku pažnju javnosti prošle godine kada je bio izložen u Tuzli te nekoliko puta u Sarajevu. U Mostar je doputovao iz glavnog grada BiH, a na raspolaganju je za fotografiranje i snimanje svim ljubiteljima ovog adrenalinskog sporta, ali i cjelokupnoj javnosti.


 
Podsjećamo da su Verstappen i Red Bull tijekom prethodne sezone ostvarili nevjerojatne uspjehe, rušeći rekorde i postavljajući nove standarde u svijetu Formule 1, što jasno dokazuje njihovu apsolutnu dominaciju u usporedbi s ostatkom grida. Nizozemski vozač ostvario je pobjedu u čak 19 utrka od 22, čime je nadmašio vlastiti rekord od 15 pobjeda. S druge strane, Red Bull tim proslavio je pobjede u svakoj utrci osim u jednoj – u Singapuru, kada se na vrhu našao Carlos Sainz iz Ferrarija. Ova iznimna sezona ostavila je snažan pečat u povijesti Formule 1, označavajući Verstappena i Red Bull kao neprikosnovene snage u svijetu brzine.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.