FORMULA 1 Nizozemac osvojio veliku nagradu Austrije

Max Verstappen Red Bull Austrija
Getty images

Nizozemski vozač Max Verstappen (Red Bull) ostvario je treću uzastopnu pobjedu, a petu u ovoj sezoni, uvjerljivim trijumfom na Velikoj nagradi Austrije u Spielbergu i povećao svoju prednost u borbi za naslov svjetskog prvaka u formuli 1 pred Britancem Lewisom Hamiltonom, koji je ovu utrku završio na četvrtom mjestu.

Na domaćoj stazi njegove momčadi 23-godišnji Nizozemac nije imao pravog konkurenta. Osvojio je sve što se moglo - bio je najbolji u kvalifikacijama, došao je do pobjede, a dobio je i dodatni bod za najbrži krug na utrci, na kojoj su ga došle podržati tisuće nizozemskih navijača.

Drugo mjesto je osvojio Finac Valtteri Bottas (Mercedes), a treći je bio Britanac Lando Norris (McLaren), koji se treći put u ovoj sezoni popeo na pobjedničko postolje, prenosi Hina.

Bez mjesta na postolju, treći put ove sezone, ostao je aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton (Mercedes) koji je u završnici utrke imao tehničke probleme s gumama pa je pao s drugog na četvrto mjesto.

Verstappen se pokazao majstorom trostrukog programa, jer je u tri tjedna sakupio sve tri pobjede i gotovo maksimalan broj bodova. Nedostajao mu je samo najbrži krug na Velikoj nagradi Štajerske voženoj prije tjedan dana na istoj stazi.

Nakon devet od predviđene 23 utrke, Verstappen je na vodećoj poziciji u ukupnom redoslijedu sa 182 boda, a drugoplasirani Lewis Hamilton ih ima 150. Treći je Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) sa 104 boda, a danas je u Spielbergu bio šesti. 

Karavana formule 1 će iz Austrije krenuti prema Velikoj Britaniji, gdje će 18. srpnja na stazi u Silverstoneu biti održana deseta ovosezonska utrka.