OI Rio: Čilić protiv Dimitrova, Ćorić protiv Simona

Marin Čilić, Marin Draganja, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, rođendan, Marin Čilić, tenis, ATP Peking, Ivo Karlović, Marin Čilić, Ivan Dodig, Marin Čilić, Ivo Karlović, Marin Čilić, Zagreb Indoors, tenis, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić,  Masters 1000 serije , Roland Garros, tenis, tenisač, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, tenis, ATP

U ženskom dijelu turnira imamo samo jednu predstavnicu. Ana Konjuh će otvoriti olimpijski turnir protiv njemačke igračice Annike Beck.

U konkurenciji parova hrvatske boje branit će Čilić i Marin Draganja, a u prvom kolu očekuje ih dvoboj protiv srpskih tenisača Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića.

Čilić i Dimitrov su do sada igrali dva puta i rezultat je izjednačen. Na turniru u Parizu iz Masters serije prošle godine pobijedio je 25-godišnji bugarski tenisač, inače 34. tenisač svijeta, dok je Čilić bio bolji 2014. u Brisbaneu. Pobjeda Čiliću u 2. kolu donosi boljeg iz susreta Moldavca Radu Albota i Rusa Teymuraza Gabiašvilija.

Ćorić je protiv 31-godišnjeg Francuza, trenutačno 31. tenisača svijeta igrao samo jednom. Prošle godine u Marseilleu, a slavio je Francuz 2-1 u setovima. U slučaju pobjede Ćorića u drugom kolu očekuje bolji iz dvoboja Amerikanca Briana Bakera i Japanca Yuchija Sugite.

Konjuh će otvoriti olimpijski turnir protiv Annike Beck. U njihovom jedinom međusobnom susretu u Limogesu 2014. godine slavila je 18-godišnja hrvatska tenisačica. U slučaju pobjede Konjuh, koja je najmlađa sudionica olimpijskog teniskog turnira, igrat će protiv bolje iz susreta Srpkinje Ane Ivanović i Španjolke Carle Suarez Navarro.

Hrvatski tenisači su u dosadašnjim nastupima na olimpijskim igrama osvojili tri brončane medalje. Goran Ivanišević je 1992. u Barceloni bio treći u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem, a broncu su u parovima osvojili Mario Ančić i Ivan Ljubičić u Ateni 2004. godine.

Teniska natjecanja u Rio de Janeiru na rasporedu su od 6. do 14. kolovoza.

Hina