Novak Đoković u nevjerici! Je li moguće da mu se ovo događa?

Marin Čilić i Novak Đoković

Prije točno godinu dana Novak Đoković uživao je u svom 122. uzastopnom tjednu na čelu ATP ljestvice. Bila je to duga dominacija tenisača iz Srbije koji je djelovao nezaustavljivo. No, tada je na red došao Masters u Parizu, Đoković je u četvrtfinalu ispao od Čilića, Murray otišao do kraja i preuzeo jedinicu. Još je to potvrdio i na završnom Mastersu u Londonu pa je godinu okončao na vrhu.

Tada su svi najavili da će se Đoković vratiti jači nego ikada, da je 2017. godina opet njegova i da se vraća na tron, ali dogodilo ne nešto pomalo nevjerojatno. Naime, loša forma i ozljede Đokovića su unazadili, trenutačno je sedmi igrač svijeta. Međutim, tu nije kraj njegovim mukama!

Ovogodišnji Masters u Parizu, isti onaj nakon kojeg je ostao bez vodeće pozicije, morao je otkazati zbog ozljede lakta pa će izgubiti dodatnih 1180 bodova. uz to, izgubit će bodove i za finale Londona pa će sezonu završiti sa 2.585. To znači da će sigurno ispasti iz Top 10, što mu se nije dogodilo u posljednjih deset godina. A srbijanski mediji izračunali su da bi na kraju godine mogao biti između 14. i 20. pozicije. Da vam je to netko rekao prije točno godinu dana, zasigurno ne biste vjerovali...