Nepokoreni klub: Ni u snu nisu mogli vidjeti, da titule će Zrinjski slaviti

Stadion HŠK Zrinjski, HMRK Zrinjski, HKK Zrinjski

Baš kako kažu početni stihovi iz popularne pjesme teško je prošlost izbrisati. Ovih dana svjedoci smo pokušaja prekrajanja povijesti jednog naroda. Lijepo bi bilo da ovaj tekst nema veze sa politikom, ali nažalost u ovoj državi sve ima veze sa politikom. Neki dan smo jedan drugi tekst počeli riječima: Usprkos opstrukcijama za koje se zna od kuda dolaze klubovi iz športske obitelji Zrinjski nižu sjajne rezultate.
Dolaskom demokracije 1992. obnovio se HŠK Zrinjski koji je ugušen i ugašen silom 1945. godine. Iste godine u ratnim i teškim uvjetima osnovani su i HKK Zrinjski i HMRK Zrinjski. To su povijesne činjenice koju nitko nikada neće moći izbrisati ni pobrisati.

Od tih dana pa sve do danas klubovi iz sportske obitelji Zrinjski su sotonizirani od strane medija u rukama federalnih partnera kojima ponajviše smeta hrvatski predznak klubova. Ovu tvrdnju ne treba dodatno pojasniti, dovoljno je samo malo pretražiti Internet i naći bombastične naslove bošnjačkih medija vezanih za ime Zrinjski.
Sa takvom mašinerijom strašno je teško boriti se. U rukama imaju svu potrebnu logistiku i potporu da Zrinjski predstave u što lošijem svjetlu. Jedini način za boriti se protiv toga su rezultati.

Riječi iz jedne navijačke pjesme kažu: Ni u snu nisu mogli vidjeti, da titule će Zrinjski slaviti. Upravo su te riječi ono što najviše boli gore spomenute i njihove naredbodavce. HŠK Zrinjski je najuspješniji nogometni klub i peterostruki nogometni prvak. Stopama nogometaša nezaustavljivo su krenuli rukometaši i košarkaši.
Rukometaši HMRK Zrinjski osvojili su Kup BiH i uspješno su startali u europskom natjecanju. Košarkaši HKK Zrinjski prvi su na ljestvici bez izgubljene utakmice, a čast imena svoga brane i u regionalnoj ligi.

Vrhunski rezultati klubova iz sportske obitelji Zrinjski jedini su način za začepiti usta podlim novinarima i njihovim medijima koji su svrha sami sebi. Klubovi iz sportske obitelji Zrinjski nisu i neće se dati pokoriti nikome. Hajke koje se vode protiv klubova iz obitelji Zrinjski i njihovih uspješnih čelnika su još samo jedan pokušaj destabilizacije svega onoga što ima hrvatski predznak u ovoj državi.

Za kraj vratit ćemo se na početak i završiti ovu priču stihovima iz iste pjesme: Što se krvlju brani, ne pušta se lako.

HERCEGOVINA.info