Marin Čilić nakon pet setova donio prvi bod Hrvatskoj

Marin Čilić, Marin Čilić, Davis cup, Davis cup, Marin Čilić, čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Zagreb Indoors, Marin Čilić, ATP ljestvica, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, umag, Marin Čilić, ATP, Marin Čilić, Zagreb Indoors, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, Marin Čilić, Wimbledon, čestitka, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, čestitka, Marin Čilić, slavlje, Hercegovina, Marin Čilić, hercegovac, Hrvat, Marin Čilić, Međugorje, doček, Marko Perković Thompson, Goran Ivanišević, Marin Čilić, Marin Čilić, Novak Đoković, Marin Čilić, masters, London, Marin Čilić, Davis cup, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, BIH, Hrvatska zemlja
... hrvatski igrač Marin Čilić slavio protiv Federica Delbonisa s 6:3, 7:5, 3:6, 1:6 i 6:2 nakon tri sata i 35 minuta igre. Hrvatska je napravila prvi korak ka osvajanju svog drugog Davis cup trofeja jer je Čilić u prepunoj zagrebačkoj Areni u pet setova nadigrao Delbonisa, koji se nakon zaostatka 0:2 u setovima vratio u meč i izjednačio, no presudila je Čilićeva kvaliteta u petom setu.

Čilić je dobio prvi set zahvaljujući "breaku" za 3:1 i sjajnom prvom servisu, a Marin je odličnu igru i nedodirljivost pri servisu zadržao i u drugom setu nakon što je kod 5:5 oduzeo servis Argentincu.

U trećem setu Delbonis je došao do svojih prvih lopti za obrat u meču i poveo je s 2:0, da bi Čilić odmah vratio svoj izgubljeni servis. Kod 3:3 Marin nije iskoristio dvije break-lopte, a Argentinac je u narednom gemu uspio i po drugi puta oduzeti Čilićev servis za vodstvo od 5:3, kojeg je na svoj servis pretvorio u dobitak seta. Taj dobiveni set je jako motivirao Delbonisa koji je u četvrtom setu potpuno "razbio" neprepoznatljivog Marina s 6:1, oduzevši mu servis čak triput.

Nakon što je izgubio 10 od zadnjih 11 gemova, Čilić je odlučujući set počeo "breakom", ponovno je zaigrao i servirao na vrhunskom nivou kao u prva dva seta, da bi kod 4:2 još jednom napravio "break" i konačno slomio Delbonisov otpor. Čilić je u ovom meču imao 17 aseva, a od 16 "break lopti" iskoristio je pet, imao je jednu neprisiljenu pogrešku manje (59) od Delbonisa, dok su obojica imala po 29 winnera.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Čilića i Delbonisa te treća pobjeda hrvatskog igrača.

U drugom dvoboju u petak igraju Ivo Karlović i Juan Manuel del Potro.

Hrvatska je osvojila Davis Cup 2005. godine u svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu, dok je Argentina dosada četiri puta igrala u finalu (1981., 2006., 2008. i 2011.) i sva je četiri puta gubila.

HRT.hr