Igor Musa: Prezadovoljni smo teniskim turnirom u Mostaru

Igor Musa, tenis
...UniCredit bank open 2018 koji je ove godine privukao preko 90 igrača. Turnir ulazi u završnu fazu, a evo što o svemu kaže Igor za naš portal HERCEGOVINA.info.

Turnir polako ulazi u završnicu. Da li ste zadovoljni učinjenim?

"Jesmo zadovoljni smo, sve ide po planu i ovaj turnir je izuzetno masovan po broju prijavljenih igrača. Imamo 94 igrača koji su se prijavili i sudjelovali na turniru. Kao što sam istakao sve ide po planu i protokolu i polako ulazimo u završnicu turnira. Posjećenost je dobra i uvijek je ovako živo na prostorima Tenis centra Mostar. Tereni su uvijek popunjeni igra se dobar tenis i prezadovoljni smo ovim turnirom".

Spomenuli ste masovnost. Otkuda toliki broj igrača na jednom turniru?

"Ovo je rekordan broj igrača na jednom turniru u Hercegovini. Turnir je tipa minus 35 godina, a naravno da imaju pravo igrati i stariji igrači. Dosta je tu i novih lica i drago nam je da se momci uključuju u tenis i nadamo se da ćemo zadržati ovaj nivo".

Vidimo i dosta mladih igrača. Znači li da tenis zauzima svoje mjesto u Hecegovini među ostalim sportovima?

"Da jer u ovo vrijeme prošle godine tereni su bili prazni i ja to dobro znam jer sam tu tako reći standardan, i drago nam je da smo potakli mladost da se započne baviti sportom, u ovom slučaju konkretno tenisom. To nije samo igranje tenisa i to je druženje i nova poznanstva, kako na terenu tako i izvan njega".

Za tebe kažu i da si jedan od favorita turnira. Da li očekuješ pobjedu?

"Ne znam da li sam favorit jer ima sigurno jedno pet-šest igrača koji bi mogli osvojiti turnir. Među njima sam i ja i nadam se da ću dogurati do kraja".

Nešto za kraj?

"Hercegovina tour ide dalje, i moram istaći da usporedo imamo turnir parova i ligu Mostara takozvanu piramidu gdje također igra 80 igrača. Ja ovim putem koristim priliku da zahvalim sponzorima koji su sudjelovali u ovom projektu, a naročito zahvaljujem glavnom sponzoru Uni Credit banci koja nas je maksimalno podržala i hvala Tenis klubu Mostar koji nam je izašao  u susret što se tiče terena i ostalih sadržaja".

HERCEGOVINA.info