Vukasu se trese stolica, njegov nasljednik je čovjek kojem je Dinamo davao 30.000 eura mjesečno?

Zrinjski, sloboda, hari vukas, hari vukas, Stadion HŠK Zrinjski

Zrinjski je jučer poražen od gradskog rivala Veleža s 1:0 u 13. kolu Premijer lige i sada je pao na šesto mjesto sa 20 bodova. Vodeći FK Sarajevo već ima sedam bodova prednosti, a Zrinjski je od potencijalnih devet, u posljednja tri kola osvojio tek bod.

Sve je to, jasno, neprihvatljivo za klub kakav je Zrinjski i žestok udarac na ambicije i ciljeve Plemića u ovoj sezoni, pa je izvjesna promjena na klupi.

Hari Vukas je navodno blizu otkazu, a saznajemo da bi njegov nasljednik mogao da bude Romeo Jozak, 47-godišnjak koji je ranije radio kao pomoćni trener u Dinamu, bio je i trener Osijeka, a 2017. godine je imenovan za sportskog direktora Dinama, no tu je ostao samo četiri mjeseca. Bio je također i u Legiji iz Varšave gdje je radio kao menadžer, piše sportsport.ba.

Osim toga, obnašao je i funkciju sportskog direktora u HNS-u. U Dinamu je zarađivao 30.000 eura mjesečno, što je potvrdio ranije u jednom intervjuu za Sportske novosti.

Posljednji angažman imao je u reprezentaciji Kuvajta, a otkaz je dobio zbog kritikovanja nogometnog saveza jer nije osigurao adekvatne uslove za treniranje.

''Nemamo teren za treniranje. Imamo teren, ali to je livada. Znate li što je livada?'', govorio je tada Jozak, nakon čega je dobio otkaz.