Vodič za Hrvate koji idu na Euro: Ovo su mjesta gdje je dopušteno okupljanje navijača

Hrvatska, Vatreni, kvalifikacije, Darijo Srna, uvijek vjerni, Hrvatska vatreni, Hrvatska, Vatreni, Hrvatska zemlja, Hrvatska, Hrvatska zemlja, Split, Poljud, uvjek vjerni, navijači, hrvatski navijači, EP u Francuskoj, Zaprešić Boysi, Hrvatska, pjesma, navijačka pjesma, Hrvati, navijači, EP u Francuskoj
Veleposlanstvo navijača zamišljeno je kao središnje mjesto okupljanja hrvatskih navijača na kojem će im biti dostupne sve relevantne informacije. Nalazit će se u svim francuskim gradovima u kojima će igrati Hrvatska i dio je projekta Fans Embassy's Euro 2016. koji organizira Uefa, a imat će ga sve zemlje sudionice Europskog prvenstva.

Hrvatsko navijačko veleposlanstvo dijelit će precizne, provjerene, aktualne, nezavisne i objektivne informacije, koje će biti od koristiti hrvatskim navijačima. Surađivat će s lokalnom policijom, medijima i gradskim strukturama, a navijači se neće smjeti okupljati izvan njega kako bi se smanjio sigurnosni rizik za organizatora.

Otvarat će se dan uoči utakmica hrvatske reprezentacije i bit će otvoreno tri dana, dan uoči, na dan samog susreta i dan kasnije.

Lokacije hrvatskih navijačkih veleposlanstava:

Pariz: Champ de Mars, službena Fan zona grada Pariza
Saint - Etienne: Gare de Saint-Etienne Chateaucreux - Esplanade de France
Bordeaux: Place des Quinconces, službena Fan Zona grada Bordeauxa

Za potrebe hrvatskih navijača osiguran je francuski broj +33 76 509 4710 koji će biti dostupan 24/7. HNS-ov časnik za odnose s navijačima dostupan je na e-mail [email protected].

Dan uoči utakmice protiv Turske u Parizu bit će objavljena online brošura sa svim potrebnim informacijama za navijače koji putuju u Francusku.

Francuska policija bit će u visokom stupnju pripravnosti i usredotočena na sigurnost. Tolerancije na nezakonito ponašanje neće biti. Slično će se postaviti i krovna europska nogometna organizacija, Uefa će imati nultu stopu tolerancije prema svim oblicima devijantnog ponašanja, homofobije, rasizma, diskriminacije, govora mržnje...

U svim gradovima domaćinima bit će i predstavnici Ministarstva vanjskih i unutarnjih poslova, koji će biti na usluzi svim navijačima.

Svoj vodič izdalo je i hrvatsko veleposlanstvo u Parizu

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Parizu izdalo je vodič s potrebnim informacijama za hrvatske državljane za Europskog prvenstva u Francuskoj.

U vodiču Veleposlanstvo navodi korisne informacije o ulasku hrvatskih građana u Francusku, putovanju i boravku u toj zemlji, navodi adrese i kontakt Veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu radi pružanja konzularne pomoći hrvatskim državljanima, kao i stadionima na kojima će se odigravati utakmice hrvatske reprezentacije. U vodiču se mogu pronaći informacije o samom Europskom prvenstvu, ulaznicama, vremenskoj zoni te o Francuskoj.

Index.hr