JEDAN U KRITIČNOM STANJU Dvojica Hrvata pretučeni u centru Dublina

Irska policija
PA Images

Irski su policajci došli u posjed "kvalitetnih" video snimaka nasilnog napada na dva hrvatska državljana koji se u subotu dogodio u gradu Clondalkin u Dublinskom okrugu u Irskoj, piše Irish Independent.

Hrvatski državljani, za koje se smatra da su u kasnim dvadesetima, napadnuti su oko 22 sata u blizini Puta Grange View na istoku Clondalkina.

Jedan je od njih u napadu zadobio katastrofalne ozljede glave te izgubio nekoliko zuba. Irish Independent piše da je u ponedjeljak navečer bio u kritičnom stanju te da je osoblje bolnice Tallaght zabrinuto.

Drugi je u napadu zadobio ozljede koje nisu opasne po život. Liječnici su njegove ozlijede sanirali.

Policija vjeruje da su četiri muškarca napala hrvatske državljane. Istražitelji su rekli da su pribavili kvalitetne snimke incidenta koje su načinile sigurnosne kamere.

Nitko još uvijek nije uhićen zbog napada na hrvatske državljane. Izvori su Irish Independentu rekli da istražitelji vjeruju da će otkriti tko je izveo napad.

Policija je rekla da pokušava doznati gdje su hrvatski državljani toga dana sve boravili kako bi utvrdila mogući motiv napadača.

Vjeruje se da su hrvatski državljani u subotu u popodnevnim satima bili u centru Dublina te da su nakon toga otišli u Clondalkin. Dvojac se ispred trgovine u blizini Ceste Towers u centru Clondalkina verbalno sukobio s grupom ljudi te potom ukrcao u autobus i otputovao do Puta Grange Way. Nedugo nakon što su tamo došli, četiri su ih muškarca brutalno napala.

Istražitelji pokušavaju utvrditi jesu li napadači slijedili svoje žrtve ili je do napada došlo nakon nekog drugog incidenta u Putu Grange Way.

Jedan je izvor rekao za Irish Independent da policija dobro napreduje. "Muškarcu koji je u kritičnom stanju jako je loše. Ne izgleda dobro", dodao je izvor.

Obitelji napadnutih mladića obaviještene su o incidentu.

Policija je dio područja na kojemu se dogodio napad ogradila te na njemu traži dokaze.

Policajci su sve osobe koje imaju informacije o napadu pozvale da im se jave.