VIDEO  Pogledajte bombu Robbena i remek-djelo Nasrija

Arsenal, Bayern, Porto, Fiorentina

Arsenal je na svom Emiratesu dočekao Porto bez Fabregasa, Gallasa i Van Persieja, dok je Eduardo da Silva susret odigrao s klupe, no i bez njih je odigrao spektakularnu utakmicu i izborio nastup u četvrtfinalu Lige prvaka.

Domaćin je anulirao 2:1 poraz iz prve utakmice već u 10. minuti kada je Nicklas Bendtner prvi put zatresao mrežu gostiju. Nasri je odigrao prekrasnu dubinsku loptu za Aršavina kojeg je na pod složila obrana Porta, no u blizini je bio danski napadač koji je zabio za 1:0.

Arsenal - Porto 5:0 (2:0)
Strijelci: 1:0 - Bendtner (10), 2:0 - Bendtner (25), 3:0 - Nasri (63), 4:0 - Eboue (66), 5:0 - Bendtner (90-11m).

Arsenal: Almunia; Sagna, Campbell, Vermaelen, Clichy; Nasri (Denilson, 73), Song, Diaby; Rosicky (Eboue, 57), Aršavin (Walcott, 77); Bendtner

Porto: Helton; Fucile, Rolando, Bruno Alves, A. Pereira; Ruben Micael (Guarin, 76), Nuno Coelho (Rodriguez, 46), Meireles; Varela (M. Gonzalez, 76), Falcao, Hulk




Odličnu igru su Topnici naplatili u 25. minuti kada je Aršavin nakon pogreške Portove obrane ispremiješao goste i idealno poslužio Bendtnera za drugi pogodak.



Anemičnost i bezidejnost portugalskih igrača najbolje je opisao podatak da su u prvih 45 minuta uputili tek jedan udarac u okvir Almunijinog gola.

No gosti su u nastavak ušli motiviranije te su u 54. minuti složili opasnu šansu kada je Rodriguez s lijeve strane ubacio za Falcaa koji je pucao ravno u Arsenalovog vratara.

Samir Nasri je u 61. minuti na gol-liniji spasio svoju momčad 'počistivši' Rodriguezov udarac, a dvije minute kasnije se proslavio remek-djelom od pogotka kada je izvozao cijelu obranu Porta i iz 'nemogućeg' kuta pogodio suprotnu stativu za 3:0.



Tri minute kasnije londonski klub je potvrdio prolaz u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je Aršavin nakon kornera ukrao loptu i povukao kontranapad te milimetarski preciznim dodavanjem poslužio Ebouea, koji je zaobišao vratara Heltona i postigao četvrti pogodak.



Maestralnu izvedbu Arsenala, ali i vlastitu hattrickom je zaokružio Danac Bendtner u 90. minuti realiziravši jedanaesterca.

Fiorentina - Bayern 3:2 (1:0)
Strijelci: 1:0 - Vargas (28), 2:0 - Jovetić (54), 2:1 - Van Bommel (60), 3:1 - Jovetić (64), 3:2 - Robben (65).

Fiorentina: Frey; De Silvestri, Natali, Kroldrup, Felipe (Pasqual, 79); Montolivo, C. Zanetti; Marchionni, Jovetić, Vargas (Keirrison, 82); Gilardino

Bayern: Butt; Lahm, Van Buyten, Badstuber, Alaba; Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Ribery (Pranjić, 90+2); Mueller, Gomez (Klose, 30)
Sjajan nogometni obračun ponudili su i Fiorentina i Bayern. Trener bavarske momčadi Luis van Gaal je Ivicu Olića, koji je u prvom susretu asistirao Kloseu za pobjednički gol iz ofsajda, ostavio na klupi te je priliku u napadu od prve minute dao Mülleru i Gomezu.

Fiorentina je od prve minute krenula po gol kojim bi poništila nepravedan poraz iz Münchena, a to joj je uspjelo u 28. minuti kada je Marco Marchionni iz daljine opalio prema protivničkom golu, a Bayernov vratar Butt samo odbio loptu do Juana Vargasa koji je kraj Van Buytena zakucao loptu u mrežu za vodstvo.



Viole su u 54. minuti povećale vodstvo nakon što je Gilardinho ostavio loptu za Stevana Jovetića, a crnogorski reprezentativac matirao golmana bavarske momčadi za 2:0.



Tada je uslijedio vatromet golova koji je započeo Van Bommel zabivši za 2:1 s vrha šesnaesterca nakon Riberyjevog dodavanja.



Četiri minute kasnije Jovetić je svojim četvrtim pogotkom u Ligi prvaka povećao prednost talijanske momčadi na 3:1, no Bayern je samo minutu kasnije spasio Robben koji je bombom uništio Fiorentinine snove o prolasku u četvrtfinale.



Net.hr