Tomislav Tomić: U Zrinjski sam stigao spreman i vjerujem u sebe

Tomić
Potpisat će na godinu i pol, sinoć se priključio pripremama momčadi u Međugorju, a kaže da s nestrpljenjem očekuje "novi početak u bh. nogometu", piše Dnevni list.

- Konačno je završilo, sad sam mirne glave, rekao nam je Tomić, kojem je poprilično dozlogrdilo povlačenje po novinama.

Iza 25-godišnjeg širokobriješkog veznjaka godina je u kojoj je odigrao samo jednu utakmicu (u grčkom Kupu), ali to nije doživio deprimirajuće. Dolazak u Zrinjski samo ga je motivirao da iza sebe ostavi to neugodno iskustvo i pogleda prema naprijed.

- U Željezničaru u drugom dijelu prošle sezone nisam igrao jer sam dobio produžiti ugovor. Otišao sam zatim u Grčku..., u Xanthiju sam šutio, radio, čekao svoju priliku, ali ona jednostavno nije došla. Odradio sam pripreme, ali onda se ozlijedio, zbog čega sam pauzirao prvih šest kola. Nakon toga trener Razvan Lucescu bi me uvrstio u kadar, ali bih često završio i na tribinama..., ne znam iz kojeg razloga. U klubu su mu nudili da ostanem, ali ja sam htio igrati. Drago mi je da to iza mene.

Zrinjski nije bio prva opcija. U redu su stajala dva rumunjska kluba.

- Sa Dinamom iz Bukurešta praktički sam sve već bio dogovorio. Ali iz kluba su nazvali Lucescua, a on me nije pohvalio. Naprotiv, rekao im je da rušim atmosferu i što sve ne..., zaista ne znam što je imao protiv mene. A trener Bukurešta me htio..., rekao mi da dođem na probu par dana, ali nije to bilo za mene. Bila je tu i ponuda Polija iz Temišvara, ali da budem iskren, tamo mi se nije dalo ići, pojasnio je Tomić.

Nakon što je prošao omladinske selekcije Širokog Brijega, koji ga je posudio GOŠK-a, i te perioda na Grbavici, sada je službeno i član trećeg bh. kluba. Zrinjski je odabrao iz više razloga, a pomoglo je, kaže, i povjerenje ukazano mu od strane čelništva, točnije izvršnog dopredsjednika kluba Danke Šulente.

- Prije nego sam odlučio doći u Zrinjski Šulenti sam rekao da me ne čeka, da ne propušta druge veznjake. Ali on mi je odgovorio da, ako ne dovede mene, neće ni tražiti nekog drugog igrača. Zrinjski je posljednjih godina, zapravo otkako se igra zajednička Liga, jedan od najboljih klubova u zemlji. Stalno je u vrhu, a vjerujem da ćemo se i ove sezone do kraja boriti za naslov. Bit će teško, tu su još Sloboda, Široki, Sarajevo..., ne znam može li se i Željo uključiti. Vidjet ćemo.

Iako je u 2015. formu praktički održavao treninzima, ne utakmicama, nimalo ne zazire od izazova u Zrinjskom.

- Da, nisam igrao, ali sam redovito trenirao. U Grčkoj bi igrači koji ne igraju odrađivali posebne utakmice koje su mi dosta koristile. A i treninzi su tamo na jednoj višoj razini, tako da sam u Zrinjski stigao spreman. Imao sam nedavno problema s krajnicima, ali posljednjih sam pet-šest dana normalno trenirao.

Ne zabrinjava ga ni činjenica da je vezni red Zrinjskog poprilično napučen.

- Znam dosta tih igrača, a ostale ću upoznati. Vezni red je kvalitetan, Zrinjski općenito ima puno kvalitetnih igrača, a na meni je što bolje se spremiti i izboriti se za što veću minutažu. Vjerujem u sebe, ali o tomu trenutno ne razmišljam..., igrat će tko zasluži.