Tomić: Nije nam lako kad netko spomene Slobodu, ali protiv Želje će to biti još važnija utakmica

široki-zrinjski
...vrlo dobro svjesni činjenice da od gledanja u retrovizor kada jurite prema cilju nema velike koristi. Veznjak Tomislav Tomić je, kao i suigrači mu, i dalje pod dojmom, ali istovremeno - već razmišlja o svom bivšem klubu, Željezničaru.

- Bila je to dobivena utakmica, stvarno ne znam što nam se dogodilo u drugom poluvremenu, rekao je radišni vezni, Tomislav Tomić.

- Zabili smo treći gol i onda počeli praviti dječje greške. Ovako bih to opisao: prvi gol smo naivno primili, drugi nam je praktički dala publika, treći se sam zabio. Znam, ovakve se utakmice dogode, ali najgore od svega je što smo mi imali pobjedu u džepu i što smo Slobodi to na kraju dozvolili. Da mi je netko prije utakmice ponudio bod na Tušnju, ne bih se bunio, ali ovako...

Nije krio da ga tih 3:3 proganja i dva dana nakon utakmice, da će biti teško izbrisati gorak okus, ali vrlo brzo se pribrao i naglasi važnost sljedećeg duela.

- Nije lako kad nas netko upita za Slobodu, ali sada nas protiv Željezničara u subotu čeka još važnija utakmica. Oni su se pobjedom kod Viteza sigurno psihički podigli, ali igramo kući i ako budemo pravi, vjerujem da neće biti problema.

Željezničar je na minus devet i po Tomiću, bivšem stanovniku Grbavice, i dalje ja opasan..., baš kao i Sarajevo koje je još bliže - na minus sedam.

- Mi igramo dobro, imamo rezultate, a isto kao što su nama nekad njihovi rezultati išli na ruku, tako su oni sada iskoristili naš remi u Tuzli i približili se. Ali nisam zabrinut. Da mi je netko rekao da ćemo nakon 16. kola Sarajevo držati na minus sedam, a Želju na minus devet, naravno da bih to prihvatio.

Na pitanje Sarajevo ili Željo, tko je jači, nije imao definiran odgovor...

- Tu su negdje. Željo je bolji u nekim stvarima, Sarajevo u drugima. Ali nije to toliko ni važno. Nama je najvažnije dvije preostale utakmice do kraja godine riješiti u svoju korist i na zimsku stanku otići mirne glave, zaključio je Tomić.

Željo pet utakmica zaredom bez pobjede protiv Zrinjskog

Možda Željezničar u Mostar dolazi osokoljen gostujućom pobjedom u Vitezu, ali sigurno je to da su Plavi svjesni statistike protiv Plemića, a ona je u posljednje vrijeme protiv njih. Naime, tim s Grbavice Mostarce nije dobio u pet vezanih međusobnih obračuna od kojih je izgubio dva. Posljednji put Plavi su Plemiće srušili u ožujku 2014., kada su na Grbavici slavili 2:1. U zadnjem međusobnom duelu iz kolovoza ove godine, Zrinjski je u Dolini ćupova slavio minimalno - pogotkom Nemanje Bilbije.

Dnevni list