Sastali se čelnici HNS-a: Dalić dobio podršku

zlatko dalić, Hrvatska, vatreni Hrvatska, Vatreni, zlatko dalić, Livno, Izvršni odborHNS, HNS, zlatko dalić, zlatko dalić, vatreni Hrvatska, Hrvatska vatreni, Vatreni, zlatko dalić, zlatko dalić, luka modrć, Ivan Rakitić, zlatko dalić, Vatreni, vatreni Hrvatska, Hrvatska vatreni, Hrvatska zemlja, slovačka
Prvi put nakon sjajnog nastupa vatrenih na SP-u u Rusiji sastao se Izvršni odbor, a bilo je govora i o izborniku Zlatku Daliću, kao i o izgradnji nacionalnog stadiona.

Na stranicama HNS-a oglasili su se priopćenjem, a donosimo njihove zaključke.

Zaključci Izvršnog odbora

1. Izvršni odbor daje bezrezervnu podršku izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji predvodili hrvatsku reprezentaciju do najvećeg uspjeha u povijesti.

2. Izvršni odbor daje mandat predsjedniku Davoru Šukeru da u sljedećim danima obavi razgovor s izbornikom Dalićem i izvijesti Izvršni odbor o planu aktivnosti i programu reprezentacije za četverogodišnje razdoblje.

3. Hrvatski nogometni savez daje punu potporu inicijativi premijera Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te stavu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na temu izgradnje nacionalnog stadiona te poziva na podršku lokalne samouprave u obnovi postojećih objekata u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i drugim sredinama.

4. Utakmica Lige nacija između svjetskih doprvaka, reprezentacije Hrvatske, te svjetskih prvaka iz 2010. godine, reprezentacije Španjolske, igrat će se na stadionu Maksimir u Zagrebu 15. studenoga. Hrvatska reprezentacija otvara nastup u Ligi nacija gostovanjem kod Španjolaca u Elcheu, a potom u listopadu dočekuje Englesku na stadionu HNK Rijeka. Taj susret igra se bez publike, zbog izdržavanja Uefine kazne iz prošlog natjecateljskog ciklusa.

5. Iduća sjednica Izvršnog odbora HNS-a bit će održana 30. kolovoza kada će se nastaviti s razgovorom o svim aktualnim nogometnim temama.

vecernji.list