HNS žestoko kaznio Hajduk

Poljud
Ivo Cagalj/PIXSELL

Povjerenstvo za natjecanje SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa donijelo je odluku o suspenziji Gradskog stadiona Poljud za odigravanje svih utakmica seniorske momčadi HNK Hajduk do konačne odluke Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza. Povjerenstvo je odluku donijelo na temelju zapisnika utakmice i izvješća časnika za sigurnost s utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama, odnosno članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Uvidom u zapisnik i izvještaj sa spomenute utakmice časnika za sigurnost utvrđeno je da je minutu nakon završetka došlo do neovlaštenog ulaska dijela domaćih navijača sa sjeverne tribine na teren i sukoba s policijskim službenicima, a izgredi su nastavljeni i poslije spomenutog incidenta, na tribinama i u široj zoni stadiona, čime su se stekli uvjeti iz članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a, prenosi Index.

Poljud je pretrpio ozbiljnu štetu

Hajduk je, podsjetimo, nakon što je izgubio od Dinama u SuperSport HNL-u u subotu, od istog suparnika izgubio i kup-utakmicu 0:1 te ispao iz tog natjecanja. U prvenstvu će teško do titule s obzirom na prednost Rijeke i Dinama, a sad će predati i naslov koji je osvajao zadnje dvije godine. Ponašanje navijača nakon jučerašnje utakmice odmah je gurnulo ishod susreta u drugi plan.

Nakon utakmice izbili su veliki neredi. Torcida je provalila na teren i krenula prema Boysima, u čemu ju je spriječila policija, a zatim su se najvatreniji navijači Hajduka sukobili s policijom izvan stadiona. Fotografije nakon divljanja poslije poraza pokazuju štetu koju je pretrpio splitski stadion. Navijači su trgali stolce i bacali ih na stazu uz teren, bijesni zbog poraza i nakon susreta s policijom.