PL BiH: Zrinjski dočekuje Radnik, Široki u Tuzli

Stadion HŠK Zrinjski, FK Mladost, pl bih, pl bih

Vikend pred nama donosi nam 19. kolo Premijer lige BiH.

Parovi:

Subota:
13,00 sati, Mladost – Čelik,
13,00 sati, Zrinjski – Radnik, BHT1
13,00 sati, Tuzla City – Široki Brijeg, ARENASPORT
13,00 sati, Zvijezda – Sarajevo, MOJA TV
16,00 sati, Željezničar – Velež, MOJA TV
Nedjelja:
15,00 sati, Borac – Sloboda, ARENASPORT

Mladost – Čelik

Derbi začelja igra se u Doboju kod Kaknja. Mladost na krilima osvojenog boda u Mostaru dočekuje Čelik koji je u zadnjem kolu pretrpio još jedan domaći poraz. Domaći su u prednosti za ovu utakmicu jer od promjene trenera se dižu, dok Čelik konstantno igra loše, a posljedica je to svih događaja oko kluba,

Zrinjski – Radnik

Zrinjski dočekuju neugodni Radnik. Obije ekipe su kiksale posljednje kolo i ovo im je prilika za popravak. Bez obzira na sve Zrinjski je favorit u ovom susretu, te se u redovima Plemića nadaju pobjedi za miran zimski san. Radnik u Mostar neće doći s bijelom zastavom, tako da nas očekuje jedan zanimljiv meč.

Tuzla City – Široki Brijeg

Tuzla City u posljednje vrijeme igra po principu toplo hladno, dok je Široki u odličnoj rezultatskoj seriji. Domaći su najavili pobjedu, ali i gosti dolaze u Tuzlu po bodove, tako da nas očekuje jedna dosta neizvjesna utakmica.

Zvijezda – Sarajevo

Zvijezdu samo čudo može spasiti od ispadanja, a Sarajevo u Ugljevik ide nakon turbulentne smjene trenera. Gosti su izraziti favoriti, ali i Zvijezda može iznenaditi,

Željezničar – Velež

Željezničar dočekuje Velež riješen da dođe do nova tri boda s kojima bi potvrdio jesenji naslov. Velež s druge strane ide rasterećen na Grbavicu, pa vjerujemo da nas čeka jedna dobra utakmica.

Borac – Sloboda

Borac je izraziti favorit u ovom susretu. Gosti jesu sposobni iznenaditi, ali u ovom susretu nemaju puno šansi.