PL BiH: Zrinjski i Široki veliki favoriti u susretima protiv Mladosti i Zvijezde 09

pl bih

Raspored 18. kola BHT Premijer lige BiH:
Subota:

13,00 sati
Sloboda – Tuzla City, MOJA TV

16,00 sati
Sarajevo – Željezničar, MOJA TV
Zrinjski – Mladost DK
Nedjelja:

13,00 sati
Radnik Bijeljina – Velež, Arenasport
Čelik – Borac, BHT1

16,00 sati

Široki Brijeg – Zvijezda 09


Sloboda – Tuzla City

Jedan od dva gradska derbija igra se u Tuzli. Sloboda na svom stadionu dočekuje Tuzla City i traži bodove iz ove utakmice za mirniji zimski san. Tuzla City također priželjkuje pobjedu koja bi ih zadržala u vrhu ljestvice. Sve u svemu čeka nas tvrda i neizvjesna utakmica u Tuzli.


Sarajevo – Željezničar

Gradski derni na Koševu. Bez obzira na stanje na ljestvici u ovim utakmicama nikada nema favorita. Ovaj puta sastaju se dvije prvoplasirane momčadi PL BiH, tako da će ljubitelji nogometa vjerujemo uživati u ovom sarajevskom derbiju.


Zrinjski – Mladost DK

Zrinjski je apsolutni favorit u ovoj utakmici i sve sem sigurne pobjede Plemića bilo bi prvorazredno iznenađenje. Gosti će bodove spasa ipak morati potražiti negdje drugo.

Radnik Bijeljina – Velež

Radnik igra odlično u ovoj sezoni. U prošlom kolu su slavili visoku gostujuću pobjedu nad Mladosti i s pravom se nadaju nastavku niza. Velež zna biti jako neugodan i sigurno ne ide u Bijeljinu s bijelom zastavom.

Čelik – Borac

Čelik dočekuje Borac koji je možda i najugodnije iznenađenje prvenstva. Domaćinima su bodovi prijeko potrebni i sve će učiniti da dođu do njih, samo je pitanje hoće li to biti dovoljno protiv Borca.

Široki Brijeg – Zvijezda 09

Široki Brijeg na krilima pobjede na Grbavici dočekuje fenjeraša Zvijezdu 09 koja nema što tražiti na Pecari.