Velika pobjeda Širokog na Grbavici, Zrinjskom bod u Banja Luci

NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, BHT Premijer liga, pl bih

Vikend za nama odigrano je 17. kolo PL BiH,

FK Mladost – FK Radnik 0:4
FK Velež – FK Sarajevo 1:2
FK Tuzla City – NK Čelik 1:0
FK Zvijezda 09 – FK Sloboda 1:1
FK Borac – HŠK Zrinjski 0:0
FK Željezničar – NK Široki Brijeg 1:2

 

FK Mladost – FK Radnik 0:4


Radnik je protutnjao kroz Doboj kod Kaknja i domaćina gurnuo još dublje prema dnu ljestvice. Utakmica će ostati upamćena i po tri pogotka sjajnog Đurića koji proživljava svoju drugu nogometnu mladost. Radnik je još jednom dokazao da mu je mjesto u vrhu, dok će Mladost morati puno toga promijeniti ako želi opstati u PL BiH.


FK Velež – FK Sarajevo 1:2


Sarajevo je svladalo Velež u Vrapčićima 1:2. Gosti su bili puno bolji u prvom, dok je domaćin imao puno više od igre u drugom dijelu. I nakon ove utakmice ostat će repovi zbog suđenja koje je po mišljenju domaćih išlo na mlin gostiju.


FK Tuzla City – NK Čelik 1:0


Tuzla City je na Tušnju bez nekoliko standardnih prvotimaca svladala Čelik. Minimalna pobjeda domaćina je zaslužena, a momčad iz Zenice morat će bodove potražiti negdje drugo.


FK Borac – HŠK Zrinjski 0:0


Derbi kola u Banja Luci završio je bez pogodaka i bez pobjednika. Domaći su imalo nešto više od igre, a i Zrinjski je odigrao čvrstu i borbenu utakmicu. Dvije prisilne izmjene poremetile su zamisli struke Plemića, tako da je i bod osvojen na vrućem terenu u Banja Luci uspjeh.


FK Zvijezda 09 – FK Sloboda 1:1


Kao što smo i najavili utakmica u Ugljeviku bila ne neizvjesna. Domaći su poveli, a Sloboda je uspjela poravnati. Na koncu podjela bodova je i najrealniji ishod ovoga susreta. Bod svakako puno više znači Slobodi, dok je domaćinima samo pobjeda davala neku nadu za bolje sutra.


FK Željezničar – NK Široki Brijeg 1:2


Željezničar je izgubio na svom terenu od Širokog Brijega u jednoj otvorenoj utakmici punoj prigoda. Široki je do pobjede stigao u zadnjim trenucima susreta i kada se sve uzme u obzir gosti su zbog zalaganja, htijenja i borbenosti pobjedu i zaslužili.