Oliver Petrak: Moramo se vratiti u realnost

petrak
Žale Plemići zbog propuštene šanse protiv varšavske Legije, ali istovremeno dobro znaju da se što prije moraju otarasiti tog osjećaja. Legia je bila bolja i prošla dalje. To pokazuje rezultat iz dvije utakmice (3:1) i tu nema spora. Pa ipak, Mostarci žale..., piše dnevni-list.ba.

- Nije neočekivano da je klub kojem su cilj skupine Lige prvaka i za koji na kraj krajeva igraju igrači koji su ovog ljeta bili na Euru prošao dalje, ali nisu nas nadigrali, ocijenio je veznjak Zrinjskog Oliver Petrak.

S ostatkom mostarske ekspedicije u Hercegovinu se vratio u srijedu u ponoć, a usput je neizbježna tema bilo 180 minuta protiv Poljaka.

- Ostao je žal, možda najviše zbog prvog poluvremena u Mostaru, u kojem smo bili previše povučeni, sramežljivi. Žalimo i zbog načina na koji smo ispali, jer iako ne volim ulaziti u detalje oko suđenja, bilo je evidentno da je penal koji je bio diskutabilan uvelike pomogao Legiji. Ali ponavljam, dalje je prošao bogatiji klub čijoj smo momčadi dobro parirali i zbog toga nismo razočarani. Oni su jednostavno ozbiljna ekipa koja iskoristi svaku šansu koja joj se ukaže.

Tri dana proći će od povratka iz Poljske do sljedeće utakmice, ali ovog puta to neće biti Liga prvaka i s druge strane neće igrati Ondrej Duda ili Nemanja Nikolić. Radnik je prvi protivnik Zrinjskog u novoj sezoni, prvoj u formatu od 12 klubova.

- Varšava je drugi svijet. Lako bih se naviknuo na Ligu prvaka, putovanja avionom na utakmice i onakve stadione..., osobno, nikad prije nisam igrao na onom dobrom stadionu. To je drugi svijet u odnosu na ono što nas čeka, pred nama je povratak u realnost. Moramo se što prije prešaltati na prvenstvo i fokusirati na Radnik, ocijenio je Zagrepčanin pa se dao u kraću analizu sljedećeg protivnika.

- Oni su sigurno dobra ekipa. Ne očekujem nimalo laganu utakmicu, jer vjerujemo da ćemo ih teško probiti, a da će oni svoje prilike tražiti kroz kontre i polukontre. Nešto nam je o njima pričao i Jakovljević (u Mostar stigao iz Bijeljine, op. a.), tako da smo manje-više upoznati s njihovim kvalitetama. Neće biti lako, ne samo u toj prvoj utakmici, nego kroz čitavo prvenstvo. Liga je kraća, bit će više težih protivnika.

Do nedjelje i duela s Bjeljincima (20 sati) nije ostalo previše vremena, ali Zrinjskom, smatra Petrak, svejedno neće biti potrebno ništa više od punjenja baterija...

- Imali smo odmah nakon povratka rekuperaciju, saunu i bazen, do utakmice se samo trebamo dobro odmoriti, možda najviše psihički. Liga prvaka je bilo jedno veliko iskustvo, ali sve nas je to malčice potrošilo. Moramo u ovih par dana odmoriti glave od utakmica s Legijom, jer samo tako možemo koncentrirani ući u nedjeljnu utakmicu.

Situacija s Katanecom

Matija Katanec je u Varšavi zamijenjen još u prvom poluvremenu. Trener Vinko Marinović iz igre ga je izvukao nakon nezgodnog sudara glavama. Posljedice je osjećao i na povratku u Mostar, a još treba vidjeti hoće li ga to i u kojoj mjeri zakočiti u pripremi za Radnik. Određenih poteškoća imao je i drugi stoper, Slobodan Jakovljević, ali u Zrinjskom nisu pretjerano zabrinuti i vjeruju da će se ovaj naći u sastavu za duel s Bjeljincima.