NK Široki Brijeg: Matej Karačić priključen prvoj momčadi

...osvojio 25 bodova i plasirao se na šesto mjesto, bod iza treće pozicije te osigurao plasman u polufinale Kupa.
Kao i uvijek, u Širokom pokušavaju djelovati po onoj ‘tri put mjeri, jednom sijeci'. Predsjednik UO-a Zlatan Mijo Jelić već nam je u nekoliko navrata poručio kako se u klubu neće zalijetati s pojačanjima te da je sve podređeno - financijskoj stabilnosti kluba.

- Nama je najvažnije da smo financijski stabilni. Zato nećemo loviti rezultat i pojačanja po svaku cijenu, to nikako ne želimo, rekao je i dodao: Nećemo se zalijetati s pojačanjima. Ukoliko pronađemo kvalitetno rješenje za krilo, što je trenerova prva želja, dovest ćemo ga, riječi su prvog čovjeka Širokog.
Da, ni Slaven Musa nije ‘zinuo' na pojačanja. Od kraja prvog dijela prvenstva često je šef struke isticao kako mu je najvažnije da se oporavljeni pripremama priključe igrači koji su imali problema s ozljedama - Davor Landeka, Zvonimir Kožulj, Damir Džidić i Dino Ćorić. Klub je po završetku prvog dijela sezone sporazumno raskinuo suradnju sa Sandrom Bloudekom, nakon čega je trener javno obznanio da više neće računati ni na Bajana.

- Stav rukovodstva i struke je takav da nećemo dovoditi nikoga tko neće biti pojačanje, rekao je direktor kluba Josip Bevanda, koji je zatim iznio i par detalja vezanih za mlade igrače čije vrijeme tek dolazi.
Kao i svake zime, Široki će nekoliko njih dati na posudbu, a neki će biti priključeni A timu.

- Ivan Kukavica i Ante Hrkać će u Branitelj, Boris Baćak također, s tim da će on po isteku sezone razgovarati o mogućem duljem angažmanu. Za Marina Božića i Ivana Kvesića tražimo klubove, dok će Matej Karačić biti priključen prvoj momčadi Širokog. On je polušpica, na toj poziciji smo malo deficitarni. S prvom momčadi definitivno ostaje Mirko Marić, pojasnio je Bevanda.
Što se tiče novih imena, u četvrtak ih vjerojatno nećemo vidjeti.
- Prvenstveno tražimo igrača za lijevo krilo, trenutačno nema rješenja na vidiku, ali nije isključeno da se to dogodi tijekom priprema.
Stari kadar bit će pod određenim pritiskom da se nadoveže na dobru formu s kraja prvog dijela prvenstva, a osjetno više očekivat će se od pojedinih igrača, poput napadača Matea Roskama i Krešmira Kordića, koji su zajedno u prvenstvu i Kupu zabili sedam pogodaka, jedan manje od Brazilca Wagnera. No, nije samo špica na udaru, trener Musa već je izjavio kako od kompletne momčadi očekuje - više.
- Imat ćemo nekih pedeset dana priprema, igrači će imati više vremena da se naviknu na mene, pa ću i ja moći više tražiti od njih.

Suradnja s Braniteljem

Široki Brijeg već ima dobru suradnju s nekoliko klubova iz Hercegovine, GOŠK-om među prvima. S nekima na Pecari u budućnosti žele još uže surađivati.
- Sastali smo se s predstavnicima Branitelja, s kojim već dobro surađujemo, no ubuduće će ta suradnja na obostrano zadovoljstvo otići na još višu razinu, rekao nam je direktor Bevanda.

Potvrđena Plavo-bijela noć

Kako je i planirano, NK Široki Brijeg godišnje će druženje kluba i prijatelja održati na početku drugog mjeseca. Dogodit će se to 1. veljače, dan prije utakmice s Dinamom na Pecari, što će reći da će gosti večeri biti i višestruki hrvatski prvaci.

Provjere u pripremama

Za sada Široki ima sedam dogovorenih provjera u pripremama, a odigrat će ih možda devet. Ciklus će početi 26. ovog mjeseca utakmicom s Veležom u kampu Musa-Karačić. Drugog veljače na Pecaru stiže Dinamo, a od 3. do 10. veljače Širokobriježani će sudjelovati na međunarodnom turniru u Novigradu, što će biti još četiri utakmice. U razdoblju od 15. do 23. veljače uskočit će još jedna ili dvije provjere, a generalka za 16. kolo i gostovanje kod Slavije bit će upriličena u vidu gostovanja Branitelju, 23. veljače.

Dnevni list