FOTO  Nemanja Bilbija: Gorak okus, ali zaslužena pobjeda protiv GOŠK-a

bilbija
S obzirom da su Plemići protiv GOŠK-a uzeli tri boda, odgovor bi trebao biti potvrdan, no igra i način na koji su Plemići došli do pobjede, stavljaju veliki upitnik iznad njihove proljetne kampanje. Ofenzivac Nemanja Bilbija ne smatra da je tako.

Malo je što funkcioniralo kako treba protiv GOŠK-a. Da nije bilo dva penala koje je dosudio Emir Spahalić te raspoloženog Miloša Filipovića, koji je potpisao hat-trick, vjerojatno bi danas pričali o iznenađenju Pod Bijelim brijegom, no umjesto toga prevladao je dojam vrlo, vrlo neuvjerljivog prvaka koji pokušava osvojiti tri vezane titule. S druge strane jasno stoji činjenica da ništa nije izgubljeno, naprotiv. Zrinjski je ostao na bod iza vodećeg Željezničara, no može li onakav kakvim se pokazao na otvaranju drugog dijela prvenstva ostati ozbiljan pretendent na titulu?

Gorak okus, zaslužena pobjeda

- Kad se pogleda čitava utakmica, vidi se da smo to trebali ranije i mirnije riješiti, jer smo imali tri-četiri zicera koje nismo iskoristili. Po meni je zbog toga pobjeda na kraju bila zaslužena, mada je zbog načina na koji smo došli do nje ostao gorak okus, rekao nam je ofenzivac Nemanja Bilbija.

Razotkrio je i njegove razloge zašto se utakmica protiv GOŠK-a odvila kako se odvila.

- Prvo je kolo, a nas trojica reprezentativaca (on, Todorović i Pirić, op. a.) nismo prošli čitave pripreme s ekipom. Uz to, GOŠK se postavio netipično, s dva napadača, stvarno su kvalitetno odigrali. Dotaknuo se i penala za Zrinjski, u najmanju ruku dvojbenih...

- Digla se bura oko tih penala, ali nitko nije napisao da je kod njihovog prvog gola strijelac rukom sebi gurnuo loptu.

GOŠK, to u Zrinjskom dobro znaju, treba što prije arhivirati i svu energiju usmjeriti na sljedeći izazov - Mladost u Doboj Kaknju. U pet međusobnih obračuna Zrinjski je svaki puta slavio, no može li opet?
Vraća se Todorović, bez Handžića

Mladost je proljeće otvorila porazom u Tuzli, no Plemiće to ne navodi na pogrešan zaključak...

- Svaka utakmica protiv Mladosti bila je fizički zahtjevna, takva će biti i ova koja nas čeka. Oni su nezgodan protivnik, posebno kod kuće. A značajan faktor bit će i vremenske prilike..., najavljeno je loše vrijeme, a znate kakvi su tereni u Bosni kad je tako.

S obzirom da se u tim vraćaju Ognjen Todorović i Semir Pezer koji su odradili kartone, a da ih je skupio Haris Handžić, bit će promjena u momčadi - i ne samo zbog toga. Slišković je bio vrlo nezadovoljan partijom protiv GOŠK-a pa bi i zbog toga mogao mijenjati.

- Protiv GOŠK-a nam je nedostajala Todorovićeva probojnost i brzina, njegovi centaršutevi..., a vidjeli ste i što je šef rekao nakon utakmice. Sigurno će biti promjena.

Velike promjene u kadru

A promjene bi mogle značiti i uvođenje više novih igrača u startnu postavu - protiv GOŠK-a krenuo je samo bek Advan Kadušić.

- Imamo dosta novih igrača, a koliko god to bilo dobro, i loše je. Jer na Balkanu je uvijek tako. U svakom prijelaznom roku ode i dođe dosta novih imena, a bez obzira na to, već u prvom kolu traži se rezultat, bez obzira što jedne pripreme nisu dovoljne za uigravanje svih novih igrača.

Mijenjali su i rivali, a svi nisu na najbolji mogući način otvorili proljeće. Sarajevo je recimo izgubilo u derbiju na Pecari.

- Široki je dosta dobro odigrao, dok je Sarajevo podbacilo..., priznao je to i njihov šef Musemić. Željezničar ima stvarno dobru ekipu, stvarno su pogodili dovođenjem Stojana Vranješa, zaključio je Bilbija.

Koreja? To već odavno stoji...

Dolaskom Samira Bekrića, mogućnost odlaska Bilbije sama se po sebi istaknula. Nemanja nam osobno nije mogao reći nešto više po tom pitanju. "Bio sam blizu odlaska ove zime, ali sam ipak ostao. Sada ima to nešto za Koreju, ali to stoji već dvadeset dana pa zaista ne znam što će se dogoditi", rekao je napadač Plemića.

Džijan i Aćimović u pogonu

Hrvoje Džijan i Miloš Aćimović uključili su se u trenažni proces nakon što su jedno vrijeme trenirali odvojeno od momčadi, Džijan još od 26. siječnja i rupture mišića u Medulinu, a Aćimović od utakmice protiv Sloge kada je dobio neugodan udarac u koljeno. Na popisu ozlijeđenih ostao je još samo Srđan Stanić, koji je rupturu mišića zadobio 28. siječnja u utakmici protiv Slaven Belupa.

Filipović produljio suradnju

Zrinjski je potvrdio produljenje suradnje s Milošom Filipovićem do 31. svibnja 2019. godine.

Nakon što je po završetku prethodne sezone produljio ugovor za godinu dana, odnosno do 31. svibnja 2018. godine, 27-godišnji krilni igrač postao je jedan od ključnih igrača prvaka te je u ovom trenutku vodeći strijelac i asistent momčadi, a ujedno i jedini igrač koji je minutažu skupljao u svih devetnaest prvenstvenih utakmica. Danas 27-godišnji veznjak u Zrinjski je došao u ljetnom prijelaznom roku 2015. godine te je u prethodne dvije sezone dao značajan doprinos u osvajanju naslova prvaka.

Dnevni list