Mirko Filipović: Tukao sam se pred 100 tisuća ljudi, ali je srce više zaigralo kada sam obukao Cibalijin dres

cro cop, Mirko Filipović, HNK Cibalia

Dobri poznavatelji HNL-a sjetit će se da je Cro Cop nekada bio zaštitno lice vinkovačke Cibalije.

Naime, u sezoni 2004./05., dakle u periodu kad je bio na vrhu svoje popularnosti, Filipović je potpisao profesionalni ugovor s Cibalijom, koja je tada igrala u Drugoj HNL. Filipović je debitirao za Cibaliju 5. studenog 2004. na utakmici protiv Vukovara ´91, a najavio je kako bi u svom drugom nastupu volio zabiti gol. No, ni u drugom nastupu mu to nije pošlo za rukom, u 14 minuta koliko mu je dao trener Davor Mladina, Filipović je zabilježio pet uspješnih dodavanja.

Dolazak Filipovića bio je odličan marketinški trik za vinkovački klub, koja je na kraju te sezone ponovno uspjela ući u najviši rang hrvatskog nogometa, a to je i bio Mirkov cilj kad je potpisao za vinkovačku momčad.

Koliko je Cro Copov dolazak među nogometaše bio zanimljiva vijest govori i činjenica da je o tome svojedobno pisala i UEFA na svojim službenim stranicama.

UEFA je napisala kako je Filipović živuća legenda u Japanu, a da je u program treninga za napad na svjetsku titulu uključio i nogometne treninge s drugoligašem iz Vinkovaca, njegovog rodnog grada.
Premda nogometni početnik, Filipović je nastupio u nekoliko utakmica u Drugoj ligi, a trener Mladina nije oklijevao oko potpisivanja ugovora s legendarnim borcem.

''Mirko će donijeti dodatni motiv i snagu među moje igrače'', UEFA prenosi riječi trenera Mladine, a citira i Mirka koji se našalio na račun svog nogometnog (ne)znanja:

''Mogu zabiti gol jedino ako potkupim sve protivničke igrače.''

Koliko je značilo Cro Copu tih nekoliko utakmica opisao je u jednom razgovoru za Index:

''Tukao sam se pred 100 tisuća ljudi, ali je srce više zaigralo kada sam obukao Cibalijin dres''

"Više se niti ne sjećam protiv koga sam debitirao. No, bilo je spektakularno, vrlo lijepo iskustvo. To je nešto što sam oduvijek htio, moj životni san. Nastupao sam ja i pred 100 tisuća ljudi u Japanu, ali kad istrčiš pred svojim ljudima, u tebi se bude posebni osjećaji", otkrio nam je Mirko.

Nakon što je objavio kraj karijere Filipoviću su preko Facebooka poslali poruku i navijači Cibalije.

''Prema svemu sudeći, svoj profesionalni sportski put završava veliki Mirko Filipović, sportaš zbog kojeg se za Vinkovce čulo u cijelom svijetu, a kojeg smo imali sreću i radost gledati i u nebeskoplavom dresu! Cro Cop je s našom Cibalijom izborio povratak u prvoligaško društvo u sezoni 2004./2005.'', stoji u statusu.

index.hr