CRO COP Bavite se sportom, barem pola sata za sebe i svoje zdravlje se uvijek nađe

Mirko Filipović
Mirko Filipović/Facebook

Hrvatski boksač Mirko Filipović prije godinu dana je objavio kako zbog zdrastvenih razloga definitivno odlazi u mirovinu, a posljednju profesionalnu borbu je imao protiv Roya Nelsona kada slavio u velikom revanšu.

Legendarni hrvatski borac na svom Facebook profilu još jednom je progovorio o toj teškoj situaciji te istaknuo važnost sportskog stila života po zdravlje ljudi. Zaključio je kako se pola sata za zdravlje može naći. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Prije točno godinu dana odradio sam posljednju borbu u svojoj dugoj karijeri.Nije to bila moja volja već viša sila,ali sta je tu je!Tako je moralo biti!Više se ne borim, ali i dalje uživam u treninzima, mozda čak i više nego prije.Usprkos 10 operacija,trombozi i disekciji vertebralne arterije (moždani) uspješno sam se oporavio,sjajno se osjećam i sada treniram iz gušta,ne radi ‘moranja’ jer me čeka nastup.I nema ljepšeg osjećaja od onog nakon dobrog treninga!I odličan je osjećaj biti u dobroj formi i osjećati se dobro.

A to bez treninga jednostavno ne ide! Jutros odradio bicikl sobni, vijaču, šado box par rundi, dobro istezanje i 100 zgibova! Na moju veliku žalost, više ne trčim radi ozlijeđenih i izoperiranih koljena, ali sve nadoknadim kroz vožnju bicikla i preskakanjem vijače jer je to znatno manje opterećenje za koljena.Večeras opet u dvoranu,samo za zagrijavanje radim 100 marinaca pa onda sve ostalo, istezanje, šado, hrvanje, vreća..Sve se može kad se hoće! Trenirajte i bavite se bilo kojim sportom! Fizička neaktivnost se skupo plaća i dovodi do propadanja tijela, ali i uma! Zato bavite se sportom - i bez isprika, barem pola sata za sebe i svoje zdravlje se uvijek nadje!"

Sadržaj se učitava...