Marin Burić iz Splita žrtva huliganskog nasilja nad navijačima Torcide u Sarajevu

navijački neredi, Torcida, Sarajevo, navijački neredi, Sarajevo, Torcida
Marin Burić (28), Hajdukov navijač iz Splita, najteže je nastradao u neredima oko sarajevske Grbavice ovog četvrtka. Nakon hitnog operativnog zahvata na glavi, koji su obavili liječnici u čuvenoj bolnici na Koševu, u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo, njegovo je zdravstveno stanje bolje, prenosi slobodna dalmacija.

- Ma, nije drama, dobro sam, pričam, čak sam i prošetao - na prvi kontakt mobitelom Marin je odmah želio primiriti uzbunu koja je nastala zbog njega, navijača koji je zadobio frakturu lubanje. Smatralo se isprva da je u životnoj opasnosti, gotovo da je u komi... Svakakve su, naime, informacije kolale po medijima u kaotičnim trenucima nemilih zbivanja uokolo Grbavice uoči nikad odigrane utakmice Željezničara i Hajduka.
Marin Burić, inače gorljivi ‘hajdukovac' iz Splita, hitno je operiran u sarajevskoj bolnici i sada se osjeća dobro
Posjetio ga otac Ivo

- Dobio sam kamenom u glavu, to je točno. I bio na operaciji prošlu noć, kažu mi da je trajala sat i pol. Ali, sad je sve pod kontrolom - tiho nam je govorio u mobitel.

U to mu je u bolničku sobu ušao otac Ivo (54) koji je dojurio iz Splita automobilom čim je čuo kako mu je sin teško nastradao u navijačkim neredima.

Da, to su otac i sin Burić koji su pripremili izložbu Hajdukovih suvenira u zgradi bivše vijećnice na Pjaci u povodu 100. obljetnice "bijelih". I ne samo to, Ivo Burić je bio ozbiljan kandidat za člana Uprave Hajduka, smatrali smo ga jednim od favorita prije konačnog izbora koji je neočekivano pao na pleća terceta Maleš - Nižetić - Cicarelli.

Još je ostalo zapisano: Ivo Burić, magistar ekonomije, direktor vanjske trgovine u Diokomu, menadžer u Koteksu, "hajdukolog" od glave do pete. Kao i sin...

Sin mu Marin sad je pohitao na još jednu u nizu gostujućih utakmica. Priča nam:

- Ja sam došao u Sarajevo još izjutra vlastitim autom, nisam bio u autobusima koji su krenuli iz Splita i kasnije zaustavljeni na prilazima gradu... Našao sam se slučajno na tom raskrižju nedaleko Grbavice kad su počeli neredi. Išao sam na utakmicu, nastala je gužva, dobio sam kamenom u glavu. Osjetio sam veliku bol, oblila me krv, ali nije strašno...
Hvala liječnicima

Kako nije strašno, pa to je prava drama!

- Je, ali ne treba sad dizati paniku. Nisam gubio svijest, držao sam se za ranu i potražio taksi što sam brže mogao, da me vozi u bolnicu. Taksi je pojurio, brzo smo došli, a liječnici i medicinsko osoblje me brzo zbrinulo, hvala im, toliko su ljubazni da ne znam kako da ih se zahvalim, stvarno sve super...

Priča, pridiže se iz kreveta, umiruje oca da je sve u redu, krišom se odaziva na mobitel između dvije infuzije, mnogo je poziva:

- Moram primati antibiotike da izbjegnem infekciju, potreban je određen period promatranja, moram ostati u bolnici u Sarajevu barem do ponedjeljka - poručio nam je Marin Burić.


Zadobio frakturu lubanje

Glasnogovornica bolnice na Koševu Biljana Jandrić naglasila je da se oporavak najteže ozlijeđenog navijača Marina Burića odvija zadovoljavajuće, iako nije željela potvrditi njegov identitet. Burić je, podsjetimo, u noći s četvrtka na petak hitno operiran.

- Pacijent je imao frakturu lubanje, komadić je otišao prema mozgu, no podvrgnut je operaciji koja je uspješno prošla. Pacijent je svjestan, komunikativan, hoda i dobro se osjeća - istaknula je Jandrić. Drugi teže ozlijeđeni Splićanin Ivan Subotić (rođen 1987.) pušten je kući nakon što je noć proveo na promatranju.