Luka Modrić – zaposlenik mjeseca

Izvor: Real Madrid
"Modrićeva važnost u Real Madridu i dalje raste. Hrvat je jedan od igrača koji najredovitije igra ove sezone. Kad je došao u klub, trener Carlo Ancelotti je najavio da balkanskom igraču nitko ne bi trebao stajati na putu, a to se sada pokazuje točnim. Modrićeva popularnost proizlazi iz načina na koji se ponaša, na terenu i izvan njega", stoji u uvodu članka pod naslovom ‘Modrić - zaposlenik mjeseca'.

"Luka je u Realu godinu i pol i nikad nije stvorio problem ili pokazao bilo kakav znak negativnog stava. Niti onda kada se borio za mjesto u momčadi kod Josea Mourinha, niti onda kada je završio na klupi, kao protiv Atletica, niti bilo kakvim neprimjerenim izjavama... Otkad je došao, nije imao niti bilo kakvu značajnu ozljedu, a uz to, vodi primjeren život i profesionalno i privatno, sa suprugom i dvoje djece", navodi se dalje u tekstu.

Autor u nastavku dodaje da Modrić nikad ne izbjegava odgovornost na terenu, odnosno da se nikada ne skriva.

"Kad je uključen u akciju, momčad igra bolje. Ancelotti to zna, ali nije zadovoljan dobrim Modrićem jer želi još više od njega, pa zato i kaže: - Luka može još napredovati jer ima puno talenta. Trenerski stožer Reala je i dalje opsjednut ravnotežom, a Modrić cijelo vrijeme donosi tu ravnotežu svojom tranzicijom iz napada u obranu. Protiv Celte je bio besprijekoran u obrani, zaustavio je potencijalno opasan pritisak gostiju u završnici utakmice. Demonstrirao je koncentraciju i fizičke sposobnosti, a upravo to Ancelotti želi od svojih veznjaka", piše Marca i zaključuje:

"Modrić je prema broju odigranih minuta (1647) peti u sastavu Reala, iza Pepea (2080), Ronalda (1943), Benzeme (1859) i Ramosa (1834). U početnoj je postavi bio u 18 od 26 ovosezonskih utakmica."

Sportski.net|TS|M.M.