FOTO  Lihtenštajn - Hrvatska 2:3

Foto: Drago Sopta/HNS

U posljednjoj provjeri uoči kvalifikacijske utakmice za SP 2014. protiv Srbije, 6. rujna u Beogradu, izbornik Igor Štimac je priželjkivao golijadu vatrenih, te da utakmica prođe bez ozlijeđenih. Hrvatska je na kraju upisala "mršavu" pobjedu protiv slabašnog Lihtenštajna, a jedini plus je što se nitko nije ozlijedio.

Hrvatska je povela u 21. minuti. Olić je sa lijevog boka ubacio u kazneni prostor, a Mandžukić je glavom spustio za Eduarda koji neometan pogađa mrežu.

Prije toga Hrvatska je dva puta ozbiljno zaprijetila, prvo u 16. minuti Srna iz slobodnog udarca sa 30 metara, a potom u 18. minuti Olić glavom promašuje vrata.

U 31. minuti Lihtenštajn je potpuno neočekivano iz jedne polukontre došao do izjednačenja 1:1. Ubačaj Davida Haslera iz neposredne je blizine Mathias Christen pospremio u mrežu.

Nakon toga ponovno dvije prilike za Hrvatsku, u 36. minuti Srna sa desetak metara iskosa iz voleja puca pored gola, a u 43. Olićev udarac sa vrha 16-erca brani Jehle.

Hrvatska u 67. minuti ponovno vodi, a prvi pogodak u reprezentativnom dresu postigao je 19-godišnji napadač Splita Ante Rebić, jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša. Eduardo je odlično podvalio loptu u prazan prostor, a Rebić je sa vrha kaznenog prostora lijepim udarcem pogodio za 2:1.

Mogli su vatreni povećati vodstvo, ali Eduardo i Halilović nisu iskoristili svoje prilike, pa je u 77. minuti Lihtenštajn opet došao do poravnanja. Oehri je ubacio, a Polverino sa 15 metara prekrasnim poluvolejem zabija za 2:2.
Ipak, u 86. minuti nakon prekida Hrvatska zabija za pobjedu 3:2. Srna je ubacio, a Eduardo glavom postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Hrt.hr