Daliću ostao najvažniji dvojac, ali napad će doživjeti totalnu rekonstrukciju

zlatko dalić, Hrvatska, vatreni Hrvatska, Vatreni, zlatko dalić, Livno, Izvršni odborHNS, HNS, zlatko dalić, zlatko dalić, vatreni Hrvatska, Hrvatska vatreni, Vatreni, zlatko dalić, zlatko dalić, luka modrć, Ivan Rakitić, zlatko dalić, Vatreni, vatreni Hrvatska, Hrvatska vatreni, Hrvatska zemlja, slovačka

Prije nešto više od mjesec dana strijepili smo mogu li Modrić, Rakitić i ekipa srušiti Griezmanna, Pogbu i ostatak 'tricolora' te postati apsolutni vladari nogometnog 'globusa'.

Nažalost, zbog laganog sudačkog natezanja na stranu Francuza, srušili su nam dio snova, ali bez obzira na sve - ponosili smo se, i još se uvijek ponosimo svime što su Dalićevi igrači napravili na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

No, htjeli mi to ili ne, vrijeme prolazi, a pred reprezenatcijom su nove obveze i priča o svjetskom srebru morat će se arhivirati.

Tijekom kolovoza, kada su se igrači vratili u klubove i počeli s ispunjavanjem tih obveza, neki su postajali svjesniji napora, pa su njih trojica - a to su Danijel Subašić, Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić, odlučili na vrhuncu moći, slave i veselja - zaključiti reprezentativnu priču. Bilo je bojazni da bi to mogli učiniti i izbornik Zlatko Dalić, ali i stožerni igrači, Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Na svu sreću, posljednja trojica još su uvijek u reprezentaciji, što itekako ostavlja nadu da ova generacija ima snage i volje za novi ciklus odnosno pokušaj da se i na Euru 2020. godine napravi neki veći rezultat.

Nepotrebno je reći, što bi se dogodilo s reprezentacijom da je ostala bez i jednog od ova tri važna 'kotačića', a znamo da se - prije svih izbornik Dalić - dugo 'lomio' ostati ili ne. Vjerujemo da su mu tu odluku itekako olakšali baš Modrić i Rakitić, jer često smo puta čuli kako svi oni imaju iskrenu komunikaciju te da su mu kroz razgovore potvrdili - ostanak u najdražem dresu.

Spletom nesretnih okolnosti, Dalić je barem na početku novog natjecanja, odnosno Lige nacija, ostao i bez još dvojice igrača - ozlijeđenik Andreja Kramarića te Ivana Strinića, koji zbog stanovitih problema sa srcem i karijeru treba staviti u mirovanje.

I baš ta situacija, posebice kada se ne zna kakav je staus Nikole Kalinića, tim prije što još uvijek nije poslao nikakvu (javnu) ispriku Daliću, oko napdača - jer kao što smo već spomenuli Mandžukić se oprostio a Kramarić zbog probelma s koljenom ne može, ostavlja najviše prostora za špekulacije.

Rješenja se nude, a tu prije svih mislimo na Ivana Santinija i Marka Livaju, klasične golgetere, odnosno napadače 'sidrune', kakvi bi bili od velike pomoći.

Međutim, dok izbornik ne objavi popis, nećemo znati tko je u njegovim vizijama, ali najvažnije je da su glavni kreativci igre - ostali na raspolaganju.

Tportal.hr