HŠK Zrinjski: Sada je najvažnije pobrinuti se da kriza potraje što kraće

Zrinjski željo
...definitivno mogu konstatirati kako još ništa nije izgubljeno. I dalje je, uoči posljednjeg kola jeseni, prednost nad glavnim rivalima tu, samo se treba podići i na pravoj razini odraditi tih posljednjih devedeset minuta.

Željo protutnjao Bijelim brijegom, Plavi razbili prvaka, Plemići pali bez ispaljenog metka. Naslov nakon neočekivanog poraza, a posebno onako teškog, nije bilo teško smisliti, ali što sada? Upravo je to ključno pitanje za Plemiće - kriza se kad-tad morala dogoditi, no kako će Pod Bijelim brijegom reagirati?

Šef struke Vinko Marinović ističe da treba ostati miran.

- Kriza se svakomu dogodi, to je jednostavno nogomet. Sada je najvažnije potruditi se da ona što kraće potraje. Idemo dobiti Vitez pa ćemo onda sve analizirati, rekao je coach Plemića, ističući: Nemoguće je čitavo prvenstvo odigrati bez padova.

Vratiti se na poraz od Željezničara bilo je neizbježno.

- U redu, imali smo taj penal koji nismo iskoristili, ali oni su pokazali više želje i zasluženo pobijedili. Definitivno moj najteži poraz ikada. Ne možemo se vaditi ni na teren, iako je bilo nemoguće igrati u onakvim uvjetima, ali i njima jer bilo isto.

Imao je Zrinjski tijekom sezone osam bodova prednosti u odnosu na pratnju, Sarajevo je nakon 22. listopada, minimalnom pobjedom Pod Bijelim brijegom gurnuo na minus jedanaest, no sada mu je Bodro tim prišao na četiri boda zaostatka.

- Imali smo ugodniju prednost, ali u nekim planovima to je uvijek bilo tu oko nekih pet-šest bodova, tako da tabela zapravo ne izgleda toliko loše. Ali da, način na koji smo ispustili bodove u Tuzli i ovaj poraz od Željezničara bole. Ponavljam, u nogometu kriza uvijek neminovno dođe, ma o kojem god se klubu radilo, ali najvažnije je biti jak u tim situacijama i isplivati još jači.

Slijedi Vitez protiv kojeg neće biti lako - jer su solidna ekipa, jer je Zrinjski nakon vezanih remija protiv Širokog i Slobode te ovog poraza od Plavih s Grbavice poljuljan, između ostalog i zbog poraza sa zadnjeg gostovanja u Vitezu, koji se dogodio prije nešto više od godinu dana.

- Dobra su ekipa, dobro vođena, imaju nekoliko igrača koji su nosili dres Zrinjskog, a da su opasni pokazali su u prošlom kolu, u kojem nisu izgubili od Radnika u Bijeljini. Možda su malo bolji u gostima, ali to nam u ovom trenutku ne zanima posebno. I tamo nas čeka težak teren, što nam je u ovo doba godine veliki problem, ali ponavljam - svima nam je isto.

Neće u kombinacijama biti protiv Želje pocrvenjelog Slobodana Jakovljevića, kao ni Benjamina Čolića koji je skupio tri žuta kartona.

- Morat ćemo nešto promijeniti, dijelom i zbog kartona. Moramo pronaći način kako unijeti energiju u momčad. Ima još vremena do utakmice, ali o tome već moramo razmišljati.

Dnevni list