HŠK Zrinjski jučer i sutra: Uz najbolje i najspremnije do novih pobjeda

Stadion HŠK Zrinjski, Nenad Gagro, Teo Krešić, hari vukas

Nakon niza loših rezultata došlo je do raskida suradnje između HŠK Zrinjski i Harija Vukasa. Hari Vukas ostat će upamćen po tome što je skinuo skalp Utrechtu, te odigrao šest europskih utakmica. S te strane to je iskorak u odnosu na prethodne sezone i u tom ljetnom razdoblju HŠK Zrinjski je izgledao sjajno.


Europa prošla došli problemi

Nekoliko prvih kola PL BiH Zrinjski nije odigrao na nivou kako se to očekuje od Plemića. Te prve utakmice platile su danak nastupu u Europa ligi, i nije se previše zamjeralo treneru i nogometašima na tih nekoliko početnih poraza. Računalo se da će Plemići s obzirom na kvalitetu i širinu igračkog kadra lako nadoknaditi zaostatak. Ambicije su dodatno porasle kada je za Zrinjski potpisao Ibanez koji je dodatno pojačao ionako kvalitetan roster.


Kako je vrijeme prolazilo rezultati su bili slabiji, a sve je kulminiralo prvo domaćim porazom od Širokog Brijega, a zatim i na gostovanju kod gradskog rivala u Vrapčićima. Kap koja je prelila ionako punu čašu nezadovoljstva je sraman poraz od Zvijezde 09 u Ugljeviku. Pitanje svih pitanja danas je koliko je Vukas kriv za seriju lošijih rezultata. Kada se uzme u obzir da je gotovo ista ekipa igrala protiv Utrechta i Malmöa, te oduševljavala sportsku javnost, ali i protiv Veleža i Zvijezde jasno je da je nešto trulo u Zrinjskom.


Kraljevstvo za strijelca

Uoči početka sezone Zrinjski je na raspolaganju imao dva vrsna napadača Hadžića i Lendrića i upravo je ovaj prvi bio prevaga u onim utakmicama koje je igrao. Ubrzo je on napustio Zrinjski, a kao zamjena doveden je Kunić. Očekivanja od njih dvojice bila su daleko veća od učinka koji imaju do sada.

Gospodin Hari Vukas

Hari Vukas se danas emotivnom porukom oprostio od kluba i navijača, i izjavio da mu je žao što odlazi. Izjavio je i da je ljut na samoga sebe i zahvalio je svima na suradnji. Gospodski potez čovjeka koji će vječno ostati upisan u povijest HŠK Zrinjski kao čovjek koji je ipak napravio taj dugo očekivani iskorak.

Nenad Gagro i Teo Krešić

Vruću klupu Zrinjskog od Vukasa je naslijedio Nenad Gagro kome će asistirati Teo Krešić. Pisac ovih redova vrlo dobro se sjeća njih dvojice još iz redova kada su nosili dres Zrinjskog. Za obojicu se može reći da su veliki borci koji su ginuli za svaku loptu . Kao takvi bili su ljubimci navijača koji su cijenili igrače koji su svaku utakmicu znojem natopili sveti dres koji su nosili. Te svoje vrline prenijeli su i u Omladinsku školu gdje su dugi niz godina uspješni treneri. Reći će nevjerne Tome da nije isto omladinski i seniorski nogomet što je u biti točno, ali su se i Gagro i Krešić školovali da jednoga dana dođu na klupu svoga Zrinjskog i oni su ovu prigodu apsolutno zaslužili.

Ispit zrelosti Tuzla City

Pravi ispit zrelosti za Gagru bit će subotnja utakmica protiv Tuzla Citya. Vremena za neke velike promjene nema i ova utakmica, kao i svaka sljedeća bit će, hajmo reći kvalifikacijska za Zrinjski. Poznajući mlade trenere Zrinjskog može se konstatirati da će kod njih igrati najbolji i najspremniji, ali i to da neće trpjeti nikakve "nestašluke" u momčadi.

Domaći kadar

Ono što se između redova može pročitati na navijačkim forumima jesu opaske kako u Zrinjskom nema domaćeg kadra i sada kada su šansu dobili mladi i domaći treneri najmanje je što se može jeste doći na stadion u subotu i podržati ih u njihovom premijernom nastupu.

Kako dalje?

Pod pretpostavkom da će dvojac Gagro-Krešić ostati na klupi i u drugom dijelu prvenstva momčadi će trebati promjene. Ono što bi trebao biti prvi zadatak jeste smanjenje nagomilanog igračkog kadra. Dosta je tu igrača koji realno kvalitetom ne zaslužuju igrati za Zrinjski. Ne treba smetnuti s uma da su na posudbi u Gošku dva odlična mlada nogometaša Savić i Mašić. Ovaj drugi je najbolji strijelac Federalne lige i to valjda nešto govori o njemu.

Sve u svemu Zrinjski je na prekretnici i vrijeme će pokazati koliko su dobri ili loši potezi Uprave HŠK Zrinjski koja sasvim sigurno neće sjediti skrštenih ruku u zimskom prijelaznom roku.

HERCEGOVINA.info