Hrvatski prvak GNK Dinamo postao je rekorder po broju ,,,

Fra Karlo Lovrić, Vatreni, GNK Dinamo, škola nogometa gnk dinamo
Čak 14 bivših ili sadašnjih nogometaša zagrebačkog Dinama bilo je sudionikom borbe za prestižni trofej svjetskog prvaka između Hrvatske i Francuske: Luka Modrić, Mario Mandžukić, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Marcelo Brozović, Domagoj Vida, Mateo Kovačić, Vedran Ćorluka, Milan Badelj, Andrej Kramarić, Josip Pivarić, Marko Pjaca, Tin Jedvaj i Dominik Livaković.

Među njima su desetorica, prema kriteriju Svjetske nogometne federacije (FIFA), ponikla u maksimirskoj školi nogometa. Kriterij podrazumijeva igrače koji su u dotičnoj školi proveli najmanje tri godine između svojega 15. i 21. rođendana.

Dinamo je tako izbio na sam vrh te liste. Drugo mjesto dijele europski divovi Barcelona i Ajax, koji su imali po osmoricu igrača iz svog omladinskog pogona u finalu koje su 2010. godine u Južnoafričkoj Republici igrali Španjolska i Nizozemska.

Posljednji klub koji je imao čak 14 nogometaša u finalu Svjetskog prvenstva bila je Slavija iz Praga, čiji su igrači branili čehoslovačke boje u završnoj utakmici 1934.godine. Slijedi Juventus s 13 igrača iz finala Italije i Francuske 2006. godine.