Gradski derbi pripao Veležu, Široki na praznoj Pecari svladao Slobodu

Zrinjski, Velež, BHT Premijer liga

Vikend iza nas odigrano je 13. kolo Premijer lige BiH.

Rezultati:

Sarajevo - Čelik 2:0
Tuzla City - Radnik 0:3
Zvijezda 09 - Borac 0:2
Velež - Zrinjski 1:0
Željezničar - Mladost 2:1
Široki Brijeg - Sloboda 2:0


Sarajevo - Čelik 2:0

Sarajevo je došlo do nova tri boda koja su aktualnim prvacima nakon ovog odigranog kola donijela vrh ljestvice. Ipak iza ovog susreta vuklo se dosta repova, jer su gosti po njihovom mišljenju teško oštećeni.

Tuzla City - Radnik 0:3


Utakmica koja je po stanju na ljestvici bila derbi kola i utakmica u kojoj je Radnik očitao nogometnu bukvicu domaćinu. Nakon ove utakmice domaćin je izgubio vrh ljestvice, a Radnik s pravom nagovijestio borbu za sami vrh ljestvice.

Zvijezda 09 - Borac 0:2


Kao što smo i najavili svaki rezultat osim pobjede Borca bilo bi veliko iznenađenje i ono se nije dogodilo. Sigurna pobjeda Borca, a Zvijezda je već skoro siguran putnik u niži rang.

Željezničar - Mladost 2:1


Željezničar je teže od očekivanog došao do pobjede nad Mladosti. Na koncu se ipak pišu bodovi, a njih su domaćini zaslužili. Gosti će se morati u nastavku dobro potruditi da bi očuvali premijerligaški status.

Velež - Zrinjski 1:0


Gradski derbi o kome smo naširoko pisali. Pobjeda je pripala momčadi koja ju je više željela i to je ovaj puta bio Velež. Zrinjski nešto pod hitno mora mijenjati u igri jer svakim kolom Plemići su sve dalji od vrha.

Široki Brijeg - Sloboda 2:0

Na sablasno praznoj Pecari Široki je došao do zaslužene pobjede nas Slobodom. Nakon ove utakmice Široki mirnije diše, a Slobodi predstoji težak put prema vraćanju u normalne okvire, a sudeći prema najavama iz kluba oni će brzo doći.